Το τρένο αναχώρησε με 400 επιβάτες, με το δρομολόγιο για την Αθήνα να διαρκεί λιγότερο από 4 ώρες – Οι τιμές των εισιτηρίων

Με πληρότητα άνω του 80% ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα, το πρώτο δρομολόγιο του νέου τρένου της Trainose (Etr 470). Το τρένο αναχώρησε με 400 επιβάτες, με το δρομολόγιο για την Αθήνα να διαρκεί 3 ώρες και 55 λεπτά.Σύμφωνα με τον Γενικό Εμπορικό Διευθυντή της Trainose Roberto Biasin, το Etr 470, στην παρούσα φάση θα αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 160 χλμ, ενώ θα μπορεί να αναπτύξει και μεγαλύτερες ταχύτητες, πραγματοποιόντας το δρομολόγιο για Αθήνα σε 3 και 20 λεπτά, όταν θα είναι έτοιμες οι υποδομές στο δίκτυο. Ο κ. Biasin μιλώντας για το πρώτο δρομολόγιο του Etr 470 ανέφερε ότι πρόκειται για μια σπουδαία ημέρα για την Trainose, και επιπλέον σημείωσε ότι δεν πρόκειται για ένα απλό τρένο αλλά για μια νέα εποχή στην παροχή υπηρεσιών προς τους επιβάτες. Όπως είπε οι τιμές είναι ανταγωνιστικές σε σχέση με το αεροπλάνο αλλά βασικός ανταγωνιστής της εταιρείας είναι το αυτοκίνητο για το οποίο θεωρεί ότι η αύξηση της τιμής της βενζίνης σε συνάρτηση με την υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών του τρένου θα αλλάξουν τα δεδομένα.

Το Etr 470 διαθέτει εννέα βαγόνια, εκ των οποίων τρεις πρώτης θέσης, πέντε δεύτερης θέσης και ενός ρεστοράν μπαρ. Συνολικά έχει χωρητικότητα 475 ατόμων με δύο θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες. Το πλήρωμα του αποτελείται δύο μηχανοδηγους και τρεις ελεγκτές.Θα αναχωρεί καθημερινά από τον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης στις 7:08 το πρωί, θα κάνει μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 8:09 και στη συνέχεια, θα αναχωρεί για την Αθήνα, με ώρα άφιξης στις 11:03.Όσον αφορά το εισιτήριο, για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα ανέρχεται σε 65 ευρώ για την Α΄ θέση και σε 55 ευρώ για τη Β΄ θέση.Να σημειωθεί ότι για το διάστημα 15 Μαΐου-3 Ιουνίου, η τιμή του εισιτηρίου θα είναι μειωμένη κατά 20%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.