Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΣΥ ισχυρίζεται ότι το λεωφορείο είναι από τα νεότερα του στόλου και με «τεχνική εικόνα άριστη» ωστόσο ο οδηγός που έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να το ρίξει σε κολώνες του τραμ, κατέθεσε πως δεν λειτουργούσαν τα φρένα του οχήματος. 

Αίσθηση προκαλεί ένα έγγραφο που βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγο μετά το ατύχημα με το λεωφορείο στον Άλιμο, καθώς αποκαλύπτει με κυβερνητική εντολή άφησαν ασυντήρητα τα λεωφορεία με leasing.

Στην απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μ. Παπαδόπουλος, με ημερομηνία 30/3/2022, και θέμα «παράταση χρονικού διαστήματος ισχύος των αδειών κυκλοφορίας αστικών λεωφορείων ΟΣΥ ΑΕ που έχουν παραχωρηθεί με τη διαδικασία της χρηματοδοτικής μίσθωσης», τονίζεται, μεταξύ άλλων: «απαλλάσσονται προσωρινά από την υποχρέωση τεχνικής μελέτης μηχανολόγου – μηχανικού κατά τη διαδικασία της ταξινόμησης». Αφορά τα οχήματα που αποκτήθηκαν με μίσθωση από τις αναδόχους Παπαδάκη και Εθνική leasing μετά την κατακραυγή για τον απίστευτο συνωστισμό στα αστικά λεωφορεία σε μία περίοδο πανδημίας. Στόχος ήταν, πρακτικά, να αυξηθούν τα δρομολόγια και να αποσυμφορηθούν από κόσμο για να περιοριστεί η εξάπλωση της Covid19.

– Διαβάστε: “Κίνδυνος – θάνατος” οι συγκοινωνίες με Καραμανλή – Μητσοτάκη: Λεωφορείο του ΟΣΥ τσακίστηκε σε στύλο! Δεν έπιασαν τα φρένα λέει ο οδηγός 

Με υπογραφή, λοιπόν, του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, τα καινούρια λεωφορεία leasing δεν πέρασαν τεχνική μελέτη «προκειμένου να αντιμετωπισθούν θέματα συσσώρευσης μεγάλου όγκου εργασιών κατά τη διαδικασία ταξινόμησης των ανωτέρω λεωφορείων στην οικεία Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, παρατείνεται μέχρι και την 31η Μαΐου του 2022 το χρονικό διάστημα ισχύος των αδειών κυκλοφορίας που χορηγήθηκαν».

the FAQ team

«Οι κύριοι Μητσοτάκης, Καραμανλής και Παπαδόπουλος οφείλουν εξηγήσεις. Ποιον ακριβώς εξυπηρετούν με αυτή την ανεύθυνη και επικίνδυνη απόφαση;» τονίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάςκαι τονίζει ότι το ατύχημα φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης.

Ο Νίκος Παππάς τονίζει ότι πρόκειται για ένα ατύχημα για το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται απολύτων υπεύθυνη, καθώς σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει το documentonews, ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, υπέγραψε πρόσφατα μια ακόμα παράταση στην απαλλαγή των μισθωμένων, μέσω leasing, οχημάτων από την υποχρέωση κατάθεσης τεχνικής μελέτης μηχανολόγου – μηχανικού κατά τη διαδικασία της ταξινόμησης.

Αφού αρχικά η κυβέρνηση, ακύρωσε τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για 750 νέα λεωφορεία, αφού καθυστέρησε δραματικά στην ενίσχυση των ΜΜΜ εν μέσω κορωνοϊού και συνωστισμών, αφού άνοιξε την πόρτα των αστικών συγκοινωνιών στους ιδιώτες, άφησε ανέλεγκτα τα ιδιωτικά οχήματα και πέταξε το μπαλάκι του ελέγχου τους από τους προμηθευτές στους εργαζόμενους της Ο.ΣΥ. Α.Ε. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται απολύτως αναξιόπιστη, αλλά και επικίνδυνη» σημειώνει ο Νίκος Παππάς.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Παππά:

«Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον οδηγό και τους επιβάτες που τραυματίστηκαν κατά το ατύχημα με -το μισθωμένο από την Ο.ΣΥ. Α.Ε.- λεωφορείο της γραμμής Β2.

Ενός ατυχήματος για το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται απολύτως υπεύθυνη.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει το documento.gr, ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, υπέγραψε πρόσφατα μια ακόμα παράταση στην απαλλαγή των μισθωμένων, μέσω leasing, οχημάτων από την υποχρέωση κατάθεσης τεχνικής μελέτης μηχανολόγου – μηχανικού κατά τη διαδικασία της ταξινόμησης.

Οι κύριοι Μητσοτάκης, Καραμανλής και Παπαδόπουλος οφείλουν εξηγήσεις.

– Ποιον ακριβώς εξυπηρετούν με αυτή την ανεύθυνη και επικίνδυνη απόφαση;

– Ποια συμφέροντα τους επιβάλλουν αυτή την τακτική, που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων επιβατών;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού ακύρωσε τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για 750 νέα λεωφορεία, αφού καθυστέρησε δραματικά στην ενίσχυση των ΜΜΜ εν μέσω κορωνοϊού και συνωστισμών, αφού άνοιξε την πόρτα των αστικών συγκοινωνιών στους ιδιώτες, άφησε ανέλεγκτα τα ιδιωτικά οχήματα και πέταξε το μπαλάκι του ελέγχου τους από τους προμηθευτές στους εργαζόμενους της Ο.ΣΥ. Α.Ε.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται απολύτως αναξιόπιστη, αλλά και επικίνδυνη.

Το σημερινό ατύχημα φέρει την υπογραφή της».

Φωτογραφία: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.