Προεκλογικά είχαμε μιλήσει για την ανάγκη να εκμεταλλευτεί η τοπική αυτοδιοίκηση τις ενεργειακές κοινότητες. Ένα εργαλείο που μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας. Ένα εργαλείο που ουσιαστικά ακύρωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. https://t.co/uSYZIOfxH0

Οι ραγδαίες ανατιμήσεις στην ενέργεια έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και έχουν γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

— Νάσος Ηλιόπουλος (@n_iliopoulos) May 12, 2022

Σε αυτό το πλαίσιο και η αυτοδιοίκηση σε κάποιες περιπτώσεις προσπαθεί να συμβάλλει ώστε να ελαφρύνει τους δημότες της. Η δήμαρχος της Βαρκελώνης προχώρησε σε μία πρωτοποριακή κίνηση εκμεταλλευόμενη τις φωτοβολταϊκές πέργκολες που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και «μοιράζει» την ενέργεια σε ευάλωτες οικογένειες και μικρές επιχειρήσεις.

Όπως έγραψε στο twitter η δημοσιογράφος Ευγενία Λουπάκη με αφορμή ανάρτηση της δημάρχου της Βαρκελώνης Άντα Κολάου.

«Η Βαρκελώνη αρχίζει να μοιράζεται την ενέργεια από τις φωτοβολταϊκές πέργκολες που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους με ευάλωτες οικογένειες και μικρές επιχειρήσεις

Το μέτρο θα εξοικονομήσει το 25% του λογαριασμού ρεύματος για πάνω από 1.000 οικογένειες και θα φτάσει τις 3.000

Υπάρχουν λύσεις όταν έχεις δήμαρχο την Αντα Κολάου, που ενδιαφέρεται για τα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων και όχι για τη φιγούρα των μικρομέγαλων “Περιπάτων”».

Η κίνηση της Ισπανίδας δημάρχου δεν πέρασε απαρατήρητη από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Ανοιχτής Πόλης Νάσο Ηλιόπουλο.

Όπως έγραψε επίσης στο twitter, ο Nάσος Ηλιόπουλος, «προεκλογικά είχαμε μιλήσει για την ανάγκη να εκμεταλλευτεί η τοπική αυτοδιοίκηση τις ενεργειακές κοινότητες».

«Ένα εργαλείο που μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας. Ένα εργαλείο που ουσιαστικά ακύρωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη» σχολίασε καυστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πηγή: avgi.gr

the FAQ team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.