«Λόγω της εξαιρετικά μη φιλικής πορείας [που ακολουθεί] η Βρετανία απέναντι στη χώρα μας και προκειμένου να αποφευχθούν οικονομικές απώλειες και άλλα πιθανά προβλήματα, συνιστούμε στους Ρώσους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο» ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στιγμιότυπο από διαδηλώσεις στη Βρετανία κατά του πολέμου στην Ουκρανία AP Photo/Vadim Ghirda, File

H Ρωσία συνέστησε στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στη Βρετανία και ανακοίνωσε παράλληλα ότι αυστηροποιεί τους όρους χορήγησης βίζας στους Βρετανούς, παρουσιάζοντας τα συγκεκριμένα μέτρα ως απάντηση στις «μη φιλικές» ενέργειες του Λονδίνου.

Καταγγέλλοντας τις δυσκολίες που συναντούν οι Ρώσοι στη διαδικασία απόκτησης βίζας για τη Βρετανία, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι θα κάνει «το ίδιο προς τους Βρετανούς, μέχρις ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πολλοί Ρώσοι διαμαρτύρονται γιατί η απόκτηση θεώρησης εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο θα καταστεί «ουσιαστικά αδύνατη».

Η ρωσική διπλωματία ανέφερε ότι η βρετανική πλευρά είχε εξηγήσει ότι οι μεγάλες καθυστερήσεις για τους Ρώσους οφείλονται στο γεγονός ότι οι φάκελοι των Ουκρανών είχαν προτεραιότητα.

Η Μόσχα σημειώνει ακόμη ότι οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στην καταβολή προξενικών εξόδων, καθώς οι τραπεζικές τους κάρτες δεν λειτουργούν πλέον εξαιτίας των κυρώσεων.

Η Βρετανία διατηρεί εδώ και χρόνια πολύ δύσκολες σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά η χώρα -το Λονδίνο κυρίως- είναι αγαπημένος τόπος διαμονής της ρωσικής ελίτ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.