Ένας γνωστός για την προσφορά του στην τέχνη του storytelling και το συγγραφικό του έργο στην Σκωτία, ο παραμυθάς κος Timothy Porteus θα παρουσιάσει με το δικό του μοναδικό τρόπο μύθους του τόπου του.

Προηγούμενο«Αυτοκτονία λόγω bullying στο στρατό» καταγγέλλει ο πατέρας του Κυριάκου ΕυαγγελάτουΕπόμενο Eurovision – Αμάντα Γεωργιάδη: Η 101 ετών γιαγιά της τής εύχεται «καλή επιτυχία»

Μια ενθουσιώδης ομάδα «A.Li.E.N.» μαθητών και καθηγητών από την Ιταλία, την Κροατία, τη Λιθουανία και την Τουρκία θα δώσουν φωνή σε εμβληματικούς μύθους της χώρας τους, ενώ το Γυμνάσιο Μυγδονίας, θα παρουσιάσει την ταινία μικρού μήκους «The Arta’s Bridge» ζωντανεύοντας στο πανί του κινηματογράφου Μακεδονικόν  το διάσημο δημοτικό μας τραγούδι!

Θα παρουσιαστούν από κάθε εταιρικό σχολείο εμβληματικές ιστορίες και μύθοι από την Ελλάδα, την Κροατία, την Ιταλία, την Τουρκία και τη Λιθουανία, ενώ ο κος Timothy Porteus, βραβευμένος για το έργο του και προσκεκλημένος του Προγράμματός μας συγγραφέας και θεατρικός αφηγητής- storyteller από το Εδιμβούργο, θα αφηγηθεί επί σκηνής μύθους της Σκωτίας. Επισυνάπτεται το σχετικό πρόγραμμα.

Αυτό είναι το S.H.AR.E. festival, η κεντρική εκδήλωση της Erasmus LTTA που πραγματοποιείται στην πόλη μας με την υποδοχή και τη φιλοξενία τεσσάρων σχολικών αποστολών, στο πλαίσιο του Erasmus Plus KA229 που υλοποιεί το Γυμνάσιο Μυγδονίας ως συντονιστικό σχολείο, με τον τίτλο: «Art & Literature in Education’s Nature! Is it an A.Li.E.N.?»

Το «S.H.AR.E. festival» απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και υποστηρικτικούς φορείς της εκπαίδευσης και της  τοπικής κοινωνίας. Απευθύνεται επίσης σε όσους σκέφτονται να προτείνουν στη σχολική τους μονάδα την υποβολή Σχεδίου ERASMUS KA229. Απευθύνεται, τέλος, σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση της Ευρώπης, την παράδοση της προφορικής λογοτεχνίας και των λαϊκών μύθων- ιστοριών της ηπείρου μας.

Στις 6 μ.μ. (με ώρα προσέλευσης στις 5.30 μ.μ.) την Τετάρτη 18/5/2022 στο Cine ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ (Φιλικής Εταιρείας 44, Θεσσαλονίκη)!

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.