Δεκαετίες πίσω γυρίζουν οι ΗΠΑ, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι κατάφεραν να μπλοκάρουν το νομοσχέδιο των Δημοκρατικών υπέρ της προστασίας των αμβλώσεων.

Οι Δημοκρατικοί υπέστησαν μία ήττα που στις ΗΠΑ θεωρούσαν αναπόφευκτη, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, με τους «New York Times» να μεταφέρει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπάθησε να προωθήσει σε εθνικό επίπεδο τη νομοθεσία για τη διασφάλιση του δικαιώματος στην άμβλωση, ωστόσο απέτυχε, αφού οι Ρεπουμπλικάνοι, αλλά και ένας Δημοκρατικός στη Γερουσία εμπόδισαν την προσπάθεια κατοχύρωσης του νόμου.

Με 51 ψήφους υπέρ και 49 κατά, οι Δημοκρατικοί δεν κατόρθωσαν να πιάσουν τις 60 που θα χρειάζονταν στη Γερουσία για να περάσουν τη νομοθεσία που θα εγγυείτο και θα προστάτευε το δικαίωμα στην άμβλωση, ενώ ταυτόχρονα θα έβαζε «stop» και σε μια σειρά από περιορισμούς για τις εκτρώσεις.

«Οι Δημοκρατικοί δεν θα υποχωρήσουν ποτέ στην υπεράσπιση των θεμελιωδών ελευθεριών μας και ο αμερικανικός λαός θα θυμάται ποιος προσπάθησε να τιμωρήσει και να ελέγξει τις αποφάσεις των γυναικών και ποιος πολέμησε ακούραστα στο πλευρό του», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι.

Περισσότερα σε λίγο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.