Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι εικόνες βανδαλισμού που προκάλεσαν άγνωστοι τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, βαριοπούλες, σφυριά, ακόμα και πυροσβεστήρες.

ΠροηγούμενοΑδύναμο σήμα WiFi: Μήπως το ρούτερ σας είναι σε λάθος θέση;

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, είχε ζητήσει από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνο Σκούμα, να μην είναι μέσα στον χώρο αστυνομικοί, καθώς είχε οργανωθεί πάρτι στο οποίο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, συμμετείχαν περίπου 600-700 άτομα.

Ο λόγος που το είχε ζητήσει αυτό ήταν προκειμένου να μη δημιουργούν προβλήματα. Ωστόσο ακόμα και μετά τις μεγάλες καταστροφές στη δημόσια περιουσία, ζήτησε και πάλι να μην παρέμβουν οι αστυνομικοί έτσι ώστε να μη σημειωθεί κάποιος τραυματισμός, λόγω του μεγάλου αριθμού των συγκεντρωμένων.

Την ίδια ώρα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο iefimerida πως πρόθεση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, είναι να βρίσκεται συνεχώς διμοιρία των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των εργασιών στον χώρο της βιβλιοθήκης.

Πρύτανης ΑΠΘ: Η βιβλιοθήκη θα γίνει -Καμία αξιόποινη πράξη δεν θα μείνει ατιμώρητη

«Υπάρχει σημαντική καταστροφή σε δημόσια περιουσία και δρομολογούνται οι προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες. Το έργο αυτό, η δημιουργία μιας μεγάλης βιβλιοθήκης που θα εξυπηρετεί χιλιάδες φοιτητές και ερευνητές, χρηματοδοτείται από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, έχει παραδοτέα όρια και χρονοδιαγράμματα. Το δημόσιο πανεπιστήμιο χρηματοδοτείται από τον Έλληνα φορολογούμενο, για να έχουν την εκπαίδευση που αξίζουν τα παιδιά του, για να στηρίζει η χώρα την πρόοδο της στους αποφοίτους μας. Απέναντι στον φορολογούμενο, την πατρίδα μας και κυρίως απέναντι στα παιδιά μας που έχουν εμπιστευτεί το μέλλον τους σε μας, λογοδοτούμε όσοι υπηρετούμε το ΑΠΘ, από κάθε θέση ευθύνης. Όλοι εμείς έχουμε υποχρέωση να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα αν ανήκουμε στην πλευρά της δημοκρατικής νομιμότητας απέναντι στην τρομοκρατία της κουκούλας. Η βιβλιοθήκη θα γίνει και έχω εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου ότι καμία αξιόποινη πράξη δεν θα μείνει ατιμώρητη», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

Όλες οι παρεμβάσεις που είχαν κάνει τα συνεργεία τις προηγούμενες εβδομάδες καταστράφηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.