Απαντώντας στη γεμάτη φανφάρες ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ μίλησε για «αρρωστημένες, αυτοκρατορικές φιλοδοξίες» εκ μέρους της Ρωσίας.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Πούτιν, η Δύση δεν του έδωσε άλλη επιλογή, πέραν της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως αποκαλεί το Κρεμλίνο την εισβολή στην Ουκρανία, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου και συνεχίζει ακόμη.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μίλησε για τα μελλοντικά του σχέδια κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, παρουσίασε ωστόσο τη Ρωσία ως «θύμα», στρέφοντας τα βέλη του εναντίον του ΝΑΤΟ και της Δύσης συνολικά.

Πάντως, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μίλησε για μια ευρεία κινητοποίηση, δεν κήρυξε πόλεμο, ούτε έκανε λόγο για κάποια μεγάλη νίκη αλλά ούτε για τη «συντέλεια» του κόσμου, όπως περίμεναν αναλυτές και είχαν προειδοποιήσει σχετικά ρεπορτάζ. Ο Ρώσος πρόεδρος αρκέστηκε στον ισχυρισμό πως «η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη» του.

Μέσω ανακοίνωσης του Μιχαΐλο Ποντόλιακ, συμβούλου του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και μέλους της διπλωματικής αποστολής της Ουκρανίας που πραγματοποίησε συνομιλίες με την αντίστοιχη ρωσική, δίνεται απάντηση στα σχόλια του Βλαντίμιρ Πούτιν. Κανείς δεν σκόπευε να επιτεθεί στη Ρωσία, κανείς δεν είχε σχέδια να κινηθεί επιθετικά κατά της Κριμαίας, για τον πόλεμο στην Ουκρανία ευθύνονται οι «αρρωστημένες, αυτοκρατορικές φιλοδοξίες» της Ρωσίας.

Αναλυτικά, ο Ουκρανός αξιωματούχος είπε τα εξής, αναφερόμενος στην ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν για την Ημέρα της Νίκης:

«Ας μιλήσουμε και πάλι. Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν σκόπευαν να επιτεθούν στη Ρωσία. Η Ουκρανία δεν σκόπευε να επιτεθεί στην Κριμαία. Ο ρωσικός στρατός πεθαίνει, όχι υπερασπιζόμενος τη χώρα του, αλλά επιχειρώντας να καταλάβει μιαν άλλη. Δεν υπήρχαν λογικές αιτίες για αυτόν τον πόλεμο, εκτός από τις αρρωστημένες αυτοκρατορικές φιλοδοξίες της Ρωσίας».

Η ανάρτηση του Μιχαΐλο Ποντόλιακ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.