Χατζηγιάννογλου: Έχει καθυστερήσει το ΦΕΚ για το τμήμα Ψυχολογίας, δεν έχει ενημέρωση ο δήμος. Πρόταση Καζαλτζή για προσωρινή λειτουργίας της Ψυχολογίας στην Ορεστιάδα

Προβληματισμό προκαλούν στη δημοτική αρχή Διδυμοτείχου οι ανεπίσημα διακινούμενες πληροφορίες περί μη συμπερίληψης του Τμήματος Ψυχολογίας στο φετινό μηχανογραφικό, καθώς όπως επισημαίνεται, «καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει ο δήμος για κάτι τέτοιο».
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, παραδέχτηκε ότι «διαπιστώνεται καθυστέρηση» και πως «πριν το Πάσχα ακόμη, θα έπρεπε να έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει και να υπάρχει το ΦΕΚ της ίδρυσης του τμήματος», ωστόσο, όπως υπογράμμισε, εάν υπήρχε κάποιο πρόβλημα ή κώλυμα στις διαδικασίες, θα έπρεπε ο δήμος να έχει ενημερωθεί από τους προηγούμενους μήνες, ώστε να βρεθούν λύσεις.

«Φαίνεται ότι κάτι υπάρχει, για το οποίο δεν ειδοποιηθήκαμε, παρότι και συναντήσεις κάναμε στο υπουργείο και επικοινωνίες είχαμε μαζί τους», ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννογλου. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ανησυχία που προκάλεσαν τα τελευταία δημοσιεύματα μεταφέρθηκε εκ νέου στο υπουργείο Παιδείας, και πάλι όμως δεν υπήρξε κάποια επίσημη τοποθέτηση που να ξεκαθαρίζει τα πράγματα.
«Δεν νομίζω ότι πάει καλά η υπόθεση, δεν νομίζω ότι έχουν δρομολογηθεί όλα, κάποιο πρόβλημα φαίνεται ότι υπάρχει και θέλουμε επίσημες απαντήσεις», ανέφερε συγκεκριμένα ο δήμαρχος Διδυμοτείχου.
Εκτίμησε, πάντως, πως ακόμα κι αν το Τμήμα δεν συμπεριληφθεί τελικά στο φετινό μηχανογραφικό, θα πρόκειται για προσωρινή αναβολή και όχι για ματαίωση του σχεδιασμού ίδρυσής του στο Διδυμότειχο, αφού, όπως υπογράμμισε, «είναι κάτι που ανακοινώθηκε επίσημα από τον κ. Συρίγο μέσα στη Βουλή».
Αναφορικά με τη Νοσηλευτική Σχολή, ο κ. Χατζηγιάννογλου εκτίμησε ότι θα λειτουργήσει κανονικά από το νέο ακαδημαϊκό έτος στο Διδυμότειχο, ενώ απάντησε για μία ακόμα φορά σε «εκείνους που συνδέουν τη Νοσηλευτική με το Τμήμα Ψυχολογίας, με την έννοια της ανταλλαγής. Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι δεν συναινούμε σε κάτι τέτοιο, δεν μπαίνει θέμα “σού παίρνω τη Νοσηλευτική σού δίνω το Ψυχολογίας, παρότι επί πολλά χρόνια η Νοσηλευτική δέχεται επίθεση από κάποιους που για δικούς τους λόγους θέλουν να τη μεταφέρουν στην Αλεξανδρούπολη…», ανέφερε συγκεκριμένα στις δηλώσεις του.

Η πρόταση Καζαλτζή

Σε αυτό το κλίμα, την προσωρινή λειτουργία της σχολής Ψυχολογίας στην Ορεστιάδα προτείνει ο επικεφαλής του συνδυασμού ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ Χρήστος Καζαλτζής.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού:

«Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ προτείνει την άμεση ενεργοποίηση των αντανακλαστικών του δημάρχου Ορεστιάδας και των συνεργατών του, προκειμένου να μη χαθεί για πάντα η σχολή της ψυχολογίας στο Διδυμότειχο.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο radioevros.gr, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ο φετινός αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια της χώρας, χωρίς να περιλαμβάνεται η εν λόγω σχολή.
Προτείνουμε λοιπόν ο κ. Μαυρίδης (δήμαρχος Ορεστιάδας), σε συνεργασία με τον κ. Χατζηγιάννογλου (δήμαρχο Διδ/χου), να ζητήσουν την προσωρινή στέγαση της σχολής, για το ακαδημαϊκό έτος που έρχεται, στις εγκαταστάσεις του Δημοκρίτειου στην Ορεστιάδα και για όσο καιρό χρειάζεται ο γειτονικός – αδελφός δήμος να προετοιμαστεί. Νομίζουμε πως είναι η ώρα να φανεί το ενδιαφέρον του κράτους και για το Βόρειο Έβρο!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.