Οι εικόνες με τις άδειες λίμνες στον Κήπο του Νερού έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και σχόλια – Τι απαντά ο αντιδήμαρχος Μάκης Κυριζίδης

Άδειες αντικρίζουν για άλλη μια φορά τις λίμνες στον Κήπο του Νερού οι επισκέπτες της Νέας Παραλίας, περίπου έντεκα μήνες μετά την ολοκλήρωση των εκτεταμένων εργασιών αποκατάστασης και αναβάθμισης που είχαν πραγματοποιηθεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη – Εντυπωσιάζει ο ανακαινισμένος Κήπος του Νερού στη Νέα Παραλία (φωτο)

Οι εικόνες αυτές έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και σχόλια, τόσο από τους περιπατητές – επισκέπτες του παραλιακού μετώπου όσο και από τον αρχιτέκτονα της Νέας Παραλίας Πρόδρομο Νικηφορίδη, ο οποίος χαρακτήρισε μάλιστα «γιαπί» τον συγκεκριμένο χώρο, κάνοντας λόγο για ντροπιασττικές εικόνες και κατηγορώντας τη διοίκηση του δήμου για «ανικανότητα».

Σύμφωνα, πάντως, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Μάκη Κυριζίδη οι λίμνες έχουν αδειάσει στο πλαίσιο της συντήρησης που γίνεται από την αρμόδια υπηρεσία. «Σε τακτά χρονικά διαστήματα κάνουμε ελέγχους και συντηρήσεις. Σε λίγες ημέρες, αύριο – μεθαύριο, θα έχουν ολοκληρωθεί οι όποιες παρεμβάσεις και θα ξανά γεμίσουν οι λίμνες», ξεκαθάρισε ο κ. Κυριζίδης.

Σημειώνεται ότι μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα επανατοποθετηθούν μέσα σε αυτές τα ψάρια. Παράλληλα, γίνεται και η προετοιμασία για τις νέες φυτεύσεις στον Κήπο του Νερού.

Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει η συντήρηση της Νέας Παραλίας. Σύμφωνα με κ. Κυριζίδη, αυτές τις ημέρες  αποστέλλεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. «Μόλις λάβουμε την έγκριση και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, υπογράφουμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο και θα ξεκινήσουν οι εργασίες», τόνισε ο κ. Κυριζίδης, σημειώνοντας πως «εδώ και χρόνια δεν είχαν γίνει συντηρήσεις στο παραλιακό μέτωπο και κανένας δεν αντιδρούσε».

«Δεν λειτουργούσαν ούτε τα συντριβάνια της παραλίας, των Ομπρελών του Ζογγολόπουλου. Πλέον με την εργολαβία για τη συντήρηση της Νέας Παραλίας, όλα, σταδιακά, θα διορθωθούν».

Η συγκεκριμένη εργολαβία, ύψους 1,1 εκατ. ευρώ είναι για δύο χρόνια και περιλαμβάνει παρεμβάσεις αποκατάστασης, ή αντικατάστασης υποδομών και εξοπλισμού και ειδικότερα οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές και εργασίες πρασίνου καθώς και της συντήρησης των εγκαταστάσεων της Νέας Παραλίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.