Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι το Twitter θα συμμορφωθεί με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιεχόμενο, εάν ολοκληρωθεί η προτεινόμενη εξαγορά του, παρά τα σχέδιά του να χαλαρώσει τους περιορισμούς στο δίκτυο.

ΠροηγούμενοΣτη ΔΕΘ η συναυλία – αφιέρωμα στον αξέχαστο Δημήτρη Μητροπάνο

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, o Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ συναντήθηκε με τον δισεκατομμυριούχο CEO της Tesla τη Δευτέρα. Μετά το πέρας της συνάντησης ο Ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε ότι αυτός και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla συμφώνησαν σε όλα.

«Για να σας πω την αλήθεια, σίγουρα δεν υπήρξε καμία διαφωνία», είπε ο Μπρετόν σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Ο Μασκ, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται ως «απολυταρχικός» όσον αφορά την ελευθερία του λόγου, έχει επικρίνει τις πολιτικές ελέγχου περιεχομένου του Twitter. Έχει συμφωνήσει να αγοράσει το δίκτυο για 44 δισ. δολάρια, λέγοντας ότι θα επικεντρωθεί στις αξίες της «ελευθερίας του λόγου». Ο Μπρετόν προειδοποίησε προηγουμένως ότι το Twitter, ακόμη και μετά από αλλαγή ιδιοκτησίας, θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες ψηφιακού περιεχομένου της Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε στον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες τον περασμένο μήνα, με στόχο να εξαναγκάσει τις τεχνολογικές πλατφόρμες σε καλύτερο περιεχόμενο. Οι κανόνες επικεντρώνονται κυρίως στην κατάργηση παράνομου περιεχομένου όπως τρομοκρατικές αναρτήσεις και ρητορική μίσους, αλλά θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν τους αλγόριθμους των εταιρειών τεχνολογίας για να υποβαθμίσουν επιβλαβείς αναρτήσεις, όπως μηνύματα που παρενοχλούν άλλους ή προωθούν διατροφικές διαταραχές.

Ο Μασκ ευθυγραμμίζεται με την ΕΕ, ειδικά στην ιδέα να γίνουν οι αλγόριθμοι πιο διαφανείς και να απαιτηθεί από τις εταιρείες να έχουν συνεπείς κανόνες σχετικά με την απαγόρευση των χρηστών από τις πλατφόρμες.

«Συμφωνώ με όλα όσα είπες, πραγματικά», είπε ο Μασκ σε μια ανάρτηση βίντεο μετά τη συνάντησή τους. «Νομίζω ότι είμαστε στην ίδια γραμμή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.