Δημήτρης Πλειώνης: «Άλκης και Ουρανία θα χρειαστούν ο ένας άλλο»

Δημήτρης Πλειώνης: «Άλκης και Ουρανία θα χρειαστούν ο ένας άλλο»

Ο ίδιος μίλησε για την επιστροφή του στο Διαφάνι και για τις καταιγιστικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον ήρωά του και τη σχέση του με την Ουρανία.

Δημήτρης Πλειώνης: «Άλκης και Ουρανία θα χρειαστούν ο ένας άλλο»

Επιστρέψατε στις «Αγριες μέλισσες» και είδαμε μια άλλη πλευρά του ήρωά σας. Ο Σαραντόπουλος εκτός από τζέντλεμαν είναι και επαναστάτης;

Ο Δημήτρης Πλειώνης, υποδύεται τον Άλκη Σαραντόπουλο στις «Άγριες μέλισσες» του ΑΝΤ1.

«Δεν ξέρω αν είναι επαναστάτης. Σίγουρα είναι ένας άνθρωπος δημοκρατικός, αυτοδημιούργητος που δεν μπαίνει σε καλούπια και θα αντισταθεί σε όλο αυτό που συμβαίνει, γεγονός που με ένα τρόπο θα το πληρώσει. Ομως ξέρει τι θέλει και θα κάνει αυτό που του λέει η καρδιά του, η ψυχή του και οι αρχές του».

Αντιτίθεται στο καθεστώς;

«Σαφώς δεν είναι προσκείμενος και βλέποντας πού πάει η όλη κατάσταση παίρνει θέση και φυσικά όχι υπέρ της νέας τάξης πραγμάτων».

Τι συνέπειες θα έχει η στάση του αυτή;

«Είναι ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, φασιστικό, που θέλει να είσαι προσκείμενος, διαφορετικά βρίσκεσαι απέναντι. Ομως ο Σαραντόπουλος παίρνει αυτό το ρίσκο, μη γνωρίζοντας πόσο μεγάλες είναι οι συνέπειες όταν το κάνει. Επειδή είναι ελεύθερο πνεύμα δεν φοβάται να σηκώσει το ανάστημά του. Οι καθεστωτικοί τον βάζουν στο μάτι. Βέβαια δεν είναι ένας απλός πολίτης για να τον στείλουν στη Λέρο, γιατί έχει όνομα και επαφές, παρ’ όλα αυτά βρίσκουν τρόπο να τον χτυπήσου».

Θα βοηθάει στην αντίσταση κρυφά;

«Αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζω».

Πάντως είναι ένας άνθρωπος καθαρός σε όλη την πορεία του, που κρατάει τις αρχές του.

«Είναι ακλόνητη η σταθερότητα του χαρακτήρα του και των “θέλω” του. Δεν είναι τυχαίο που έχει αποδεχτεί την απόφαση της Ουρανίας. Εχει μεγάλο θαυμασμό και αγάπη για εκείνη, σέβεται την απόφασή της να μην είναι μαζί και είναι έτοιμος να τη βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί. Και οι συνθήκες θα τα φέρουν έτσι ώστε ο ένας να χρειαστεί τον άλλον».

Σε ποιο πλαίσιο;

«Οι γνωριμίες του Σαραντόπουλου και η κοινωνική του θέση μπορούν να βοηθήσουν την Ουρανία στο θέμα του Μπάμπη κι εκείνος προσφέρεται ανιδιοτελώς να τη βοηθήσει προκειμένου να πάει μαζί με τον Κυριάκο να δουν τον γιο του. Δεν υπάρχει ιδιοτέλεια πίσω από αυτή του την πράξη».

Θα υπάρξει εξέλιξη στο ειδύλλιο που είχε αρχίσει να αχνοφαίνεται;

«Δεν γνωρίζω πού θα οδηγήσει όλο αυτό αλλά ο Αλκης είναι πάντα δίπλα της και αυτό το αναγνωρίζει η Ουρανία. Καλλιεργείται μια αμοιβαία σχέση φιλίας και σεβασμού μεταξύ τους».

Ο Κυριάκος πώς αντιδράει σε αυτό;

«Νιώθει συνέχεια να απειλείται και προσπαθεί κι αυτός να βρει έναν τρόπο να τη διεκδικήσει αλλά συνήθως είναι λανθασμένος», είπε στο TV24.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.