Ανέγερση Πρότυπου Ανοικτού Καταστήματος Κράτησης στο Δήμο Μεγαλόπολης

Ανέγερση Πρότυπου Ανοικτού Καταστήματος Κράτησης στο Δήμο Μεγαλόπολης

Μετά από σειρά επισκέψεων του Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιου Χριστογιαννόπουλου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου είχε συναντήσεις με τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Σοφία Νικολάου και με στελέχη της Εταιρείας του Δημοσίου «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (ΚΤΥΠ) Α.Ε., υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΚΤΥΠ Α.Ε. και του Δήμου Μεγαλόπολης, για την ανέγερση Πρότυπου Ανοικτού Καταστήματος Κράτησης στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας,

το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη/ Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής εντάσσει στο σχεδιασμό του τη δημιουργία του νέου Καταστήματος Κράτησης στο Δήμο Μεγαλόπολης για τις ανάγκες εφαρμογής της σωφρονιστικής πολιτικής της χώρας. Αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση της εκπόνησης όλων των υποστηρικτικών μελετών (περιβαλλοντική, γεωλογική, γεωτεχνική, έγκριση όρων δόμησης κλπ) για την ωρίμανση του έργου.Η ΚΤΥΠ Α.Ε., που διαθέτει εμπειρία υλοποίησης ανάλογων έργων, αναλαμβάνει την εκπόνηση των ανωτέρω μελετών καθώς και την υλοποίηση του έργου, ως Αναθέτουσα Αρχή.Ο Δήμος Μεγαλόπολης αναλαμβάνει όποιες απαραίτητες δράσεις εμπίπτουν στη χωρική και νόμιμη αρμοδιότητά του για την υλοποίηση του έργου.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατασκευή αυτής της υποδομής, που θα συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας του Δήμου μας, στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της απολιγνιτοποίησης.

Κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας κανονίστηκε να επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες το Δήμο μας, η κα Σοφία Νικολάου, Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής και οι κ.κ. Τιμολέων Κατσίπος και Αθανάσιος Γιάνναρης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος αντίστοιχα της ΚΤΥΠ Α.Ε., για επιτόπιο έλεγχο επί του επιλεγέντος χώρου και τη συνέχιση των διαδικασιών.

Ελλάδα Η κακοκαιρία «Μπάλλος» χτύπησε και τη Βουλή – Ζημιές στο κτίριο – Έπεσε μάρμαρο 150 ετών Θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει από νωρίς το κέντρο της Αθήνας έπεσε και η Βουλή. Νερά εισχώρησαν στο περιστύλιο, ενώ έπεσε και κομμάτι από το μάρμαρο 150 ετών στον εξωτερικό της χώρο. Περισσότερα σε λίγο… 14/10/2021 13:54 Ελλάδα «Μπάλλος» – Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις Ειδικότερα τηρούνται σε επιφυλακή τα προβλεπόμενα από το Σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ τμήματα και μέσα. Όλα τα τμήματα ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ στην Περιοχή Ευθύνης της 1ης Στρατιάς και της ΑΣΔΥΣ, μετέπεσαν σε ετοιμότητα επέμβασης στο μισό του προβλεπόμενου χρόνου. Τηρούνται σε ετοιμότητα ιπτάμενα μέσα για την ανάληψη αποστολών Επιτήρησης, καθώς και Έρευνας και Διάσωσης 14/10/2021 13:53 MUST READOn-the-go φοιτητικά laptops που δεν κολλάνε… πουθενά! 14/10/2021 | 13:55 Ελλάδα Καταδίκη των περιστατικών βίας από τις Πρυτανικές Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Όπως αναφέρεται σ αυτήν, «καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα περιστατικά βίας που εκδηλώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής περιόδου, και επιθυμούμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για τις ενέργειές μας. 14/10/2021 13:38 MUST READΥπογράφεται η αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ: Τι προβλέπει – Το παρασκήνιο 14/10/2021 | 13:55 Pet Stories Λύτρωση για κακοποιημένο κουτάβι – Εφαρμόστηκε ο νόμος και απομακρύνθηκε από την ιδιοκτήτριά του Το σκυλάκι υπέφερε καθώς δεχόταν χτυπήματα με σκουπόξυλο, 14/10/2021 13:12 MUST READΤέλος στο θρίλερ: Θα γυρίσουμε τελικά τα ρολόγια μας; Η επισήμη ανακοίνωση 14/10/2021 | 13:55 Ελλάδα Οικονόμου: Σε πλήρη επιφυλακή οι δυνάμεις για την κακοκαιρία – Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 14/10/2021 12:57 MUST READΟ απίστευτος Όλεγκ και ο τυχερός Πέδρο 14/10/2021 | 13:55 MUST READ2+1 ερωτήσεις που θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεστε 14/10/2021 | 13:55 Ελλάδα Ψηφιακές ταυτότητες για όλους τους φοιτητές Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και σε ψηφιακή μορφή θα διατίθενται πλέον, από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες στα ΑΕΙ. 14/10/2021 12:23 MUST READΠόσα κουλούρια αγοράζει κάποιος με 1 ευρώ 14/10/2021 | 13:55

Η Δημοτική Αρχή εργάζεται μεθοδικά και συντονισμένα για την επίτευξη αυτού του σημαντικού σκοπού, όπως πράττει και για άλλα σημαντικά έργα για το Δήμο μας.

Ακολουθεί βίντεο με σχετική ενημέρωση, που πραγματοποίησε για το θέμα αυτό ο κ. Δήμαρχος Μεγαλόπολης στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πρόσφατα Άρθρα Ελλάδα Ελλάδα Η κακοκαιρία «Μπάλλος» χτύπησε και τη Βουλή – Ζημιές στο κτίριο – Έπεσε μάρμαρο 150 ετών Θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει από νωρίς το κέντρο της Αθήνας έπεσε και η Βουλή. Νερά εισχώρησαν στο περιστύλιο, ενώ έπεσε και κομμάτι από το μάρμαρο 150 ετών στον εξωτερικό της χώρο. Περισσότερα σε λίγο… 14/10/2021 13:54 Ελλάδα «Μπάλλος» – Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις Ειδικότερα τηρούνται σε επιφυλακή τα προβλεπόμενα από το Σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ τμήματα και μέσα. Όλα τα τμήματα ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ στην Περιοχή Ευθύνης της 1ης Στρατιάς και της ΑΣΔΥΣ, μετέπεσαν σε ετοιμότητα επέμβασης στο μισό του προβλεπόμενου χρόνου. Τηρούνται σε ετοιμότητα ιπτάμενα μέσα για την ανάληψη αποστολών Επιτήρησης, καθώς και Έρευνας και Διάσωσης 14/10/2021 13:53 Ελλάδα Φυλακές Αλικαρνασσού: Σε νοσοκομείο της Αθήνας μεταφέρεται ο ένας εγκαυματίας κρατούμενος Η κατάστατη της υγείας του κρίνεται πολύ σοβαρή και οι γιατροι αποφάσισαν την μεταφορά του σε εξειδικευμένο κέντρο για την αντιμετώπιση των εγκαυμάτων του 14/10/2021 13:39 Ελλάδα Καταδίκη των περιστατικών βίας από τις Πρυτανικές Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Όπως αναφέρεται σ αυτήν, «καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα περιστατικά βίας που εκδηλώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής περιόδου, και επιθυμούμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για τις ενέργειές μας. 14/10/2021 13:38 video Ελλάδα Μαθητές στη Ν. Φιλαδέλφεια έφτιαξαν γέφυρα με θρανία για να φύγουν από πλημμυρισμένο σχολείο Από την κακοκαιρία δεν γλίτωσε σχολικό συγκρότημα στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, το οποίο πλημμύρισε 14/10/2021 13:27 Pet Stories Λύτρωση για κακοποιημένο κουτάβι – Εφαρμόστηκε ο νόμος και απομακρύνθηκε από την ιδιοκτήτριά του Το σκυλάκι υπέφερε καθώς δεχόταν χτυπήματα με σκουπόξυλο, 14/10/2021 13:12 Ελλάδα «Με έπιασε σχιζοφρένεια» – Ολη η απολογία του 61χρονου που έσκισε τα λάστιχα σε 36 αυτοκίνητα Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του 14/10/2021 13:06 Ελλάδα Οικονόμου: Σε πλήρη επιφυλακή οι δυνάμεις για την κακοκαιρία – Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 14/10/2021 12:57 video Ελλάδα Εγκλωβισμένοι πολίτες στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας – Εκλεισε η Πειραιώς, δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική Τα δόντια της δείχνει η κακοκαιρία «Μπάλλος» σε όλη τη χώρα – Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για απαντλήσεις υδάτων και εγκλωβισμένους πολίτες, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν 14/10/2021 12:49 Ελλάδα Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο – Ελέγχονται και τα αδέρφια της από ιατροδικαστή Λαμβάνονται στοιχεία και καταθέσεις από το περιβάλλον της ανήλικης αλλά και τις συναρμόδιες υπηρεσίες που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης. 14/10/2021 12:49

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.