Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ», Πλάτωνας «Πολιτεία» και ΟΚ!

Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ», Πλάτωνας «Πολιτεία» και ΟΚ!

Τα «ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» επιστρέφουν στις ρίζες, στη σκέψη των αρχαίων Ελλήνων και παρουσιάζουν

Πλάτωνας

Ολο το αξεπέραστο φιλοσοφικό του έργο.

Τα αυθεντικά κείμενα με τη μετάφρασή τους, επεξηγηματικά σχόλια και διαφωτιστικές αναλύσεις.

Αυτή την εβδομάδα,

Πρόσωπα & Ιστορίες Κάρολος Κουν: Ο ανθρωπιστής Ο Κάρολος Κουν γεννήθηκε στην Προύσα της Μικράς Ασίας στις 13 Σεπτεμβρίου 1908 13/09/2021 12:09 video Fizz Το Αύριο Μας Ανήκει – Όλα όσα θα δούμε την πρώτη εβδομάδα στη νέα σειρά του ΜEGA Μία ακόμα μεγάλη παραγωγή ξεκινάει στο νέο πρόγραμμα του MEGA. Το ερωτικό, αστυνομικό δράμα «Το Αύριο Μας Ανήκει», με την υπογραφή του Γιάννη Σκαραγκά στο σενάριο και του Βασίλη Ντούρου στη σκηνοθεσία κάνει πρεμιέρα σήμερα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στις 18:40, στο MEGA 13/09/2021 11:59 MUST READΠώς έπεσε στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ. το μοντέλο με την κοκαΐνη – Την έπιασαν να πετάει τα ναρκωτικά στην τουαλέτα 13/09/2021 | 17:02 Ιστορικό Αρχείο Πρώτη μέρα σχολείο – Ο απολαυστικός Δημήτρης Ψαθάς για την έναρξη της σχολικής χρονιάς Οι σκέψεις και τα συναισθήματα των μαθητών του 1931 13/09/2021 09:59 MUST READ«Η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τις θεμελιώδεις αξίες μας» 13/09/2021 | 17:02 Συνεντεύξεις Σκυλακάκης – Εργα 2 δισ. ευρώ για την κλιματική αλλαγή από το Ταμείο Ανάκαμψης «Είμαστε hotspot της κρίσης» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο οποίος μιλάει για τη συνολική επενδυτική δαπάνη αντιμετώπισης των συνεπειών της 13/09/2021 08:03 MUST READΗλιούπολη – Δύο συλλήψεις μελών συμμορίας που διέπραττε κλοπές από οικίες 13/09/2021 | 17:02 in – Analysis Τρομάζει οικονομίες και καταναλωτές το ράλι των εμπορευμάτων Η προσφορά προϊόντων δεν επαρκεί ώστε να καλύψει τη ζήτηση και όλες οι τιμές είναι πλέον πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία 13/09/2021 06:01 MUST READΦέργκιουσον – «Δεν μπορούσα να φανταστώ τον Ρονάλντο να παίζει στη Σίτι» 13/09/2021 | 17:02 MUST READΤζόκινγκ – Τρέξτε και αδυνατίστε 13/09/2021 | 17:02 video Viral Πεθερά προσπάθησε να… ξεπαστρέψει τη νύφη στη γαμήλια δεξίωση Η ιστορία της ψυχοπαθούς πεθεράς ανέβηκε στο TikTok κι έγινε αμέσως viral, με τους χρήστες να ασκούν σφοδρή κριτική στη συμπεριφορά της, που θα μπορούσε να έχει αποδειχθεί μοιραία για τη νύφη της 12/09/2021 16:39 MUST READΑλλάζουν όλα στα τέλη κινητής – Το όφελος για τους συνδρομητές 13/09/2021 | 17:02

Πολιτεία, ο δεύτερος τόμος

Το κορυφαίο έργο του πλατωνικού στοχασμού.

Ενα από τα θεμελιώδη κείμενα της πολιτικής φιλοσοφίας, που δεν έχει πάψει να συζητείται, να αναλύεται και να διδάσκεται σε όλον τον κόσμο.

Στους τόμους που προσφέρουν «Τα Νέα» το αρχαίο κείμενο δίνεται αντικριστά με τη μετάφρασή του σε ζωντανά νέα ελληνικά και συνοδεύεται από εκτενή εισαγωγικά σημειώματα, φιλολογικά σχόλια, ερμηνευτικές αναλύσεις, θέματα-οδηγούς για τη διδασκαλία των κειμένων, χρήσιμα επίμετρα, πίνακες λέξεων και βιβλιογραφία, προσφέροντας το έργο του Πλάτωνα σε έγκυρες φιλολογικές εκδόσεις χρηστικές και για τον αναγνώστη που τώρα επιχειρεί τη γνωριμία με το πλατωνικό έργο αλλά για εκείνον που θέλει να εμβαθύνει σε αυτό.

Πολιτεία

Πρόσφατα Άρθρα Plus Πρόσωπα & Ιστορίες Κάρολος Κουν: Ο ανθρωπιστής Ο Κάρολος Κουν γεννήθηκε στην Προύσα της Μικράς Ασίας στις 13 Σεπτεμβρίου 1908 13/09/2021 12:09 video Fizz Το Αύριο Μας Ανήκει – Όλα όσα θα δούμε την πρώτη εβδομάδα στη νέα σειρά του ΜEGA Μία ακόμα μεγάλη παραγωγή ξεκινάει στο νέο πρόγραμμα του MEGA. Το ερωτικό, αστυνομικό δράμα «Το Αύριο Μας Ανήκει», με την υπογραφή του Γιάννη Σκαραγκά στο σενάριο και του Βασίλη Ντούρου στη σκηνοθεσία κάνει πρεμιέρα σήμερα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στις 18:40, στο MEGA 13/09/2021 11:59 Media Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης επιστρέφει στο MEGA Το MEGA υποδέχεται, με ιδιαίτερη χαρά, στο δυναμικό του τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη 13/09/2021 10:53 Ιστορικό Αρχείο Πρώτη μέρα σχολείο – Ο απολαυστικός Δημήτρης Ψαθάς για την έναρξη της σχολικής χρονιάς Οι σκέψεις και τα συναισθήματα των μαθητών του 1931 13/09/2021 09:59 Video Πρόσωπα & Ιστορίες Σαν σήμερα οι Beatles κυκλοφορούν το θρυλικό Yesterday – Γιατί είχαν σκεφτεί να το ονομάσουν… «ομελέτα» Τραγούδι σταθμός στην ιστορία του συγκροτήματος 13/09/2021 09:27 Συνεντεύξεις Σκυλακάκης – Εργα 2 δισ. ευρώ για την κλιματική αλλαγή από το Ταμείο Ανάκαμψης «Είμαστε hotspot της κρίσης» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο οποίος μιλάει για τη συνολική επενδυτική δαπάνη αντιμετώπισης των συνεπειών της 13/09/2021 08:03 Τα Νέα της Αγοράς Scenes From A Marriage – Η θρυλική σειρά του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο αριστούργημα Μετά από μεγάλη πορεία στο genre της δράσης και του μυστηρίου, η HBO παρουσιάζει το πιο τρομακτικό ανθρώπινο θρίλερ: Την απώλεια του έρωτα 13/09/2021 08:00 in – Analysis Τρομάζει οικονομίες και καταναλωτές το ράλι των εμπορευμάτων Η προσφορά προϊόντων δεν επαρκεί ώστε να καλύψει τη ζήτηση και όλες οι τιμές είναι πλέον πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία 13/09/2021 06:01 in – Analysis Κυβέρνηση… Φαρ Ουέστ – Καταζητούμενοι για τρομοκρατία υπουργοί των Ταλιμπάν Καταζητούμενοι για τρομοκρατία ή φυλακισμένοι στο Γκουαντάναμο μερικοί από τους προσωρινούς υπουργούς των Ταλιμπάν – Ψυχρολουσία στη Δύση 13/09/2021 06:00 video Media Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: 12 μηνύματα Η αποκωδικοποίηση της ΔΕΘ – Η επόμενη μέρα για πολιτική, οικονομία, κοινωνία 13/09/2021 01:39

Ο Πλάτωνας μετά τον Σωκράτη

Τα δέκα βιβλία της «Πολιτείας», που ολοκληρώνεται γύρω στο 375 π.Χ., αποτελούν το κορυφαίο έργο του πλατωνικού στοχασμού και συνθέτουν ένα από τα θεμελιώδη κείμενα της πολιτικής φιλοσοφίας. Στον διάλογο αυτόν, που ανήκει μαζί με το «Συμπόσιο» και τον «Φαίδρο» στους λεγόμενους αισθητικούς και αλληγορικούς διαλόγους του Πλάτωνα, ο Σωκράτης συζητεί με άλλους στο σπίτι του πλούσιου γέροντα Κεφάλου περί δικαίου και εξετάζουν αν ο δίκαιος άνθρωπος είναι πιο ευτυχισμένος από τον άδικο. Η συζήτηση που αφορά αρχικά την ατομική ζωή επεκτείνεται έπειτα στο κράτος. Παρότι πρωταγωνιστικό πρόσωπο εξακολουθεί να είναι ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας εδώ αρχίζει να απομακρύνεται από τις διδασκαλίες του δασκάλου του και να εκφράζει τις δικές του θέσεις για ποικίλα θέματα. Εδώ διατυπώνεται η θεωρία του περί ιδανικής πολιτείας, την ονομαστή πλατωνική Καλλίπολη, στην οποία υπηρετείται το αγαθό όταν την εξουσία έχουν οι φιλόσοφοι ή όταν οι άρχοντες γίνουν φιλόσοφοι. Στην «Πολιτεία» συναντούμε την παρουσίαση της θεωρίας των Ιδεών του Πλάτωνα με την περίφημη αλληγορία του σπηλαίου. Εδώ παρουσιάζεται και η πολυσυζητημένη διαμάχη μεταξύ ποίησης και φιλοσοφίας, όπου ο Πλάτωνας προκρίνει τη φιλοσοφία έναντι της τέχνης, απορρίπτοντάς την ως απλή μίμηση των αντικειμένων του

κόσμου των αισθήσεων. Παρότι η πλατωνική πολιτεία – μια πολιτεία εφικτή για τον αρχαίο έλληνα φιλόσοφο – θεωρήθηκε ουτοπική, το κείμενο της «Πολιτείας» δεν έχει πάψει να συζητείται, να αναλύεται και να διδάσκεται ως θεωρητικό κείμενο σε σχολές Φιλοσοφίας και ως πρακτικό εγχειρίδιο μαζί με την «Ιστορία» του Θουκυδίδη σε σχολές διακυβέρνησης σε όλον τον κόσμο.

Το περιοδικό των διασήμων!

-Αγαπημένοι σταρ σε καθημερινές στιγμές

-Αποκλειστικά ρεπορτάζ

-Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις

Η αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια, κάθε εβδομάδα με ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

Με ιστορία 27 ετών στη Μ. Βρετανία, 30 εκατομμύρια αναγνώστες και άλλες 20 εκδόσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, το περιοδικό OK! αναμφίβολα διαγράφει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, ο τίτλος πρωτοκυκλοφόρησε το 2005 και έκτοτε αποτελεί αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια του κοινού που το επιλέγει για την ενδιαφέρουσα θεματολογία του, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ για τη ζωή των celebrities και τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις που φιλοξενεί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.