“Ξεφτιλίζει” την Κεραμέως μαθητής που περνάει όπου θέλει: Με ποιο δικαίωμα και με πόσο θράσος ειρωνεύεστε το παιδί που έγραψε 20.000 ότι ούτε πέρυσι θα έμπαινε αρχιτεκτονική, ενώ θα ήταν ο πρώτος των πρώτων;

“Ξεφτιλίζει” την Κεραμέως μαθητής που περνάει όπου θέλει: Με ποιο δικαίωμα και με πόσο θράσος ειρωνεύεστε το παιδί που έγραψε 20.000 ότι ούτε πέρυσι θα έμπαινε αρχιτεκτονική, ενώ θα ήταν ο πρώτος των πρώτων;

Με ποιο δικαίωμα ψηφίζετε αυθαίρετους νόμους, χωρίς καμία λογική, μεσούσης μια τόσο δύσκολης χρονιάς; Ξεκινήσατε την Ε.Β.Ε. για να μην περνάνε μαθητές με 2 και 3 και την καταλήξατε στο 8, 9 και 10. Μαθητές με 19 χιλιάδες μόρια δεν θα περάσουν εκεί που θέλουν, γιατί το θέλετε εσείς! Έχετε φέρει τα πάνω κάτω στον θεσμό των πανελληνίων. Έναν θεσμό που ισχύει εδώ και 60 χρόνια. Πώς τα υπόλοιπα παιδιά θα νιώσουν ασφαλή, όταν ψηφίζετε αυθαίρετους νόμους κάθε μέρα; Πώς θα ξέρουν ότι δεν θα βάλετε του χρόνου την Ε.Β.Ε στο 14 ή το 16;

Άλλη μία ανοιχτή επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως δημοσιεύει το alfavita.gr, αυτή τη φορά όχι από μαθητή που “κόβεται” από την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αλλά από ένα παιδί που όπως λέει μπορεί να δηλώσει όποια σχολή θέλει.

Αποφάσισε όμως όπως λέει να απευθυνθεί στη Νίκη Κεραμέως γιατί “δεν μπορώ να μείνω άπραγος βλέποντας τους συμμαθητές μου, παιδιά τα οποία κόπιασαν στην χειρότερη χρονιά, να χάνουν τα όνειρά τους επειδή το αποφασίσατε εσείς”.

“Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να βάζετε αυθαίρετα εμπόδια και να αποκλείετε μαθητές που αξίζουν μια θέση στα δημόσια πανεπιστήμια. Είστε υπουργός για να υπηρετείτε τα συμφέροντα του εκπαιδευτικού θεσμού” επισημαίνει ο μαθητής και εγκαλεί την Υπουργό για τον προκλητικό τρόπο με τον οποίο απάντησε στον αριστούχο που κόβεται λόγω του βαθμού του στο σχέδιο και την ΕΒΕ (υπενθυμίζεται ότι η Νίκη Κεραμέως είχε υποστηρίξει ότι ούυτε πέρισυ θα περνούσε στην Αρχιτεκτονική).

«Με ποιο δικαίωμα και με πόσο θράσος, ειρωνεύεστε το παιδί που έγραψε 20.000, λέγοντάς του ότι και πέρυσι δεν θα περνούσε αρχιτεκτονική, την στιγμή που θα ήταν ο πρώτος των πρώτων;».

Αναλυτικά η επιστολή:
Κυρία Κεραμέως

Μολονότι έγραψα καλά στις πανελλήνιες (16.885) και μπορώ να δηλώσω όλες τις σχολές του 4ου επιστημονικού πεδίου, δεν μπορώ, ωστόσο, να μείνω άπραγος βλέποντας τους συμμαθητές μου, παιδιά τα οποία κόπιασαν στην χειρότερη χρονιά, να χάνουν τα όνειρά τους, επειδή το αποφασίσατε εσείς.

Είμαι σίγουρος ότι, δεν πρόκειται να μπείτε καν στον κόπο να διαβάσετε τις χιλιάδες επιστολές, γιατί δεν σας συμφέρει. Παρόλα αυτά, εγώ θα πω ό,τι έχω να πω.

Με ποιο δικαίωμα αποφασίζετε να διαλύσετε τα όνειρα χιλιάδων παιδιών με το έτσι θέλω; Παιδιά, τα οποία θα περνούσαν στις σχολές και μάλιστα από τους πρώτους. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να βάζετε αυθαίρετα εμπόδια και να αποκλείετε μαθητές που αξίζουν μια θέση στα δημόσια πανεπιστήμια. Είστε υπουργός για να υπηρετείτε τα συμφέροντα του εκπαιδευτικού θεσμού και όχι ο εκπαιδευτικός θεσμός εσάς. Μάλλον, κάτι έχετε καταλάβει λάθος.

Με ποιο δικαίωμα και με πόσο θράσος, ειρωνεύεστε το παιδί που έγραψε 20.000, λέγοντάς του ότι και πέρυσι δεν θα περνούσε αρχιτεκτονική, την στιγμή που θα ήταν ο πρώτος των πρώτων; Στο τέλος θα αμφισβητούμε και πραγματικά γεγονότα.

Εδώ και 2 χρόνια κάνετε τα πάντα για να ενισχύσετε την άποψη ότι είστε η χειρότερη υπουργός παιδείας των τελευταίων 200 χρόνων. Δεν το λέω εγώ, ούτε ο κύριος Τσακαλώτος, αλλά οι πράξεις σας!

“Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια.

Μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν…

Μενέλαος Λουντέμης”.

Πρώην μαθητής 3ης Λυκείου».

the FAQ team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.