Απότομη μείωση της δραστικότητας του εμβολίου της Pfizer αναφέρει το Ισραήλ! Υπόχωρηση κατά κατά 42% της προστασίας έναντι της λοίμωξης μεταξύ των εμβολιασμένων…

Απότομη μείωση της δραστικότητας του εμβολίου της Pfizer αναφέρει το Ισραήλ! Υπόχωρηση κατά κατά 42% της προστασίας έναντι της λοίμωξης μεταξύ των εμβολιασμένων…

Για απότομη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου των Pfizer / BioNTech κατά του κορονοϊού κάνει λόγο το Ισραήλ, μετά την ανάλυση δεδομένων που διεξήγαγε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Παρουσιάζοντας, την Τρίτη, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της ανάλυσης, αξιωματούχοι Υγείας είπαν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται με την πάροδο του χρόνου τόσο όσον αφορά στην πρόληψη μόλυνσης όσο και σοβαρής νόσησης.

Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι μειώθηκε κατά 42% η προστασία έναντι της λοίμωξης μεταξύ των εμβολιασμένων.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανάλυσή τους, η προστασία από σοβαρή νόσηση μειώθηκε έως και 60% ανάμεσα σε αυτούς που εμβολιάστηκαν από τους πρώτους όταν ξεκίνησε η εμβολιαστική εκστρατεία.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι που είχαν εμβολιαστεί στην πρώτη φάση της εμβολιαστικής εκστρατείας είναι κυρίως άνω των 65 ετών και τα ευρήματα της ανάλυσης ίσως να μην αντικατοπτρίζουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Αξιωματούχοι του υπουργείου θεώρησαν ενοχλητικά τα ευρήματα, αλλά υποστήριξαν ότι ήταν μόνο προκαταρκτικές αναλύσεις πολύ πρώιμων στοιχείων. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα αποτελέσματα συνδέονται με μια φαινομενική διάβρωση της προστασίας του εμβολίου έναντι του ιού ή μεγαλύτερη αντίσταση της παραλλαγής Δέλτα στον εμβολιασμό.

Στο τραπέζι των συζητήσεων αναμέενται να βρεθεί το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου στον ηλικιωμένο πληθυσμό της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ισραήλ άρχισε να χορηγεί τρίτη δόση του εμβολίου των Pfizer / BioNTech σε ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που είχαν κάνει μεταμόσχευση καρδιάς, πνευμόνων και νεφρών.

Πηγφή: efsyn.gr

the FAQ team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.