ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Το υπουργείο φέρεται αποφασισμένο να δώσει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο και οι επαγγελματίες αντιδρούν. Στο πλευρό του υπουργείου η Ομοσπονδία Αθηνών

Σε δημόσια διαβούλευση βγαίνει τελικά το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις λαϊκές αγορές, χωρίς βελτιώσεις ή υιοθέτηση των βασικών προτάσεων και παρατηρήσεων που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των εμπόρων και παραγωγών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Η χθεσινή συνάντηση των προέδρων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Παντελή Μόσχου, της Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης – Θεσσαλίας, Άγγελου Δερετζή, και των Παραγωγών της περιοχής, Βασίλη Μακρίδη, με τον υπουργό, Άδωνη Γεωργιάδη, απέβη άκαρπη.

Μάλιστα, διήρκεσε μόλις 20 λεπτά και χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη ενόχληση του κ. Μακρίδη, ο οποίος αποχώρησε στα δύο λεπτά από την έναρξη της συνάντησης, εκφράζοντας έτσι και την οργή του για τη στάση του υπουργείου.

Ο κ. Μακρίδης είναι κομματικό στέλεχος της ΝΔ, κάτι που έχει τη δική του σημασία και είναι κάθετα αντίθετος στο νομοσχέδιο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και κυβερνητικοί βουλευτές της Θεσσαλονίκης, όπως και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη έχουν ταχθεί στο πλευρό των επαγγελματιών των λαϊκών αγορών, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο.

Ωστόσο, το μέτωπό τους δεν είναι αρραγές. Η Ομοσπονδία των Αθηνών, ούτε απεργία έκανε, ούτε αντιδρά και προφανώς υποστηρίζει το νομοσχέδιο. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μια σύγκρουση, την οποία όσοι αντιτίθενται στο νομοσχέδιο τη θεωρούν «στημένη» και βλέπουν πίσω από τη στάση της Ομοσπονδίας των Αθηνών οικονομικά συμφέροντα, τα οποία φωτογραφίζονται, όπως λένε, στο σχέδιο νόμου που μπαίνει σε διαβούλευση. Ειδικά στις προβλέψεις για την είσοδο εταιριών στις λαϊκές και για τις άδειες παραγωγού.

Πάντως, το υπουργείο θέλει να ηρεμήσει τα πράγματα και παρότι εδώ και τρεις μέρες αναμένεται η έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για το νομοσχέδιο, αυτή μετατίθεται από μέρα σε μέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.