ΚΟΡΔΕΛΙΟ – ΕΥΟΣΜΟΣ: ΑΥΞΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΟΑΣΘ – ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

ΚΟΡΔΕΛΙΟ – ΕΥΟΣΜΟΣ: ΑΥΞΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΟΑΣΘ – ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Τα μέτρα που έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή του δήμου – Σήμερα κλειδώνουν οι παιδικές χαρές ενώ θα γίνει μονοδρόμηση του πεζόδρομου της οδού Τρίτση.

Προσπάθειες να βγει όσο το δυνατό νωρίτερα από το αυστηρό lockdown καταβάλει ο δήμος Κορδελιού -Ευόσμου. Μέσω της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Covid 19 που έχει συσταθεί, ο δήμος δρομολογεί δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών και την τήρηση των μέτρων.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο συσκέψεις της Συντονιστικής Επιτροπής. Μεταξύ των μέτρων που έχουν ληφθεί είναι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Επιτροπής Χρήστο Ταξίδη, η αυξημένη αστυνομική επιτήρηση, η αύξηση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ και επιτήρηση σημείων που συνωστίζεται κόσμος καθώς και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων.

Σήμερα στο πλαίσιο των μέτρων κλειδώνουν οι παιδικές χαρές ενώ θα γίνει μονοδρόμηση του πεζόδρομου της οδού Αντ. Τρίτση, καθώς παρατηρήθηκε -λόγω των καλών καιρικών συνθηκών- μεγάλη προσέλευση δημοτών κάθε ηλικίας.

Αυξημένη αστυνομική επιτήρηση

Σημαντικός θα είναι ο ρόλος και των αντρών της Δημοτικής Αστυνομίας σε αυτό το κομμάτι, καθώς θα κληθούν να επιτηρούν σημεία του δήμου που συγκεντρώνονται πολίτες, όπως πλατείες. Παράλληλα θα επιτηρούνται και σημεία, όπως τράπεζες που καθημερινά σχηματίζονται ουρές κόσμου. Μέσω εντύπων που θα διανεμηθούν στους πολίτες θα τους γίνεται ενημέρωση και θα τους παροτρύνουν να τηρούν τα μέτρα και τους κανόνες. Η διανομή των φυλλαδίων θα γίνει σε πολλά σημεία του δήμου. Έγινε τοποθέτηση αφισών της συντονιστικής επιτροπής με κοινωνικά μηνύματα σε προθήκες καταστημάτων κι ελεύθερους χώρους.

Αυξάνονται τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Από τις πρώτες ενέργειες που έκανε η Συντονιστική Επιτροπή ήταν να έρθει σε επαφή με τον ΟΑΣΘ για τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών. Σύμφωνα με τον κ. Ταξίδη, ζητήθηκε να αυξηθούν τα λεωφορεία που εξυπηρετούν τον δήμο. «Μας διαβεβαίωσαν ότι από χθες πύκνωσαν τα δρομολόγια κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές. Έχουν μεταφερθεί και λεωφορεία από άλλες γραμμές, ώστε να μην υπάρχουν εικόνες συνωστισμού», σημείωσε ο κ. Ταξίδης.

Rapid test όλη την εβδομάδα

Την Πέμπτη 25-2-2021 θα πραγματοποιηθούν rapid-test στο 3ο και 4ο Γυμνάσιο Ευόσμου στην περιοχή της Ηλιούπολης και την Παρασκευή 26-2-21 στο 7ο Δημοτικό σχολείο Ευόσμου.

Προσπάθειες οι μαθητές να πηγαίνουν στα σχολεία άλλων δήμων

Αναφορικά με τους μαθητές που διαμένουν στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου και φοιτούν σε σχολεία εκτός του δήμου, ο συντονιστής της Επιτροπής Διαχείρισης Covid -19 κ. Χρήστος Ταξίδης είχε αλλεπάλληλες επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφέρειας, υποστηρίζοντας το δικαίωμα των μαθητών να παρακολουθήσουν τη φυσική τους τάξη. «Είναι δύσκολο να απομονωθούν οι περίπου 50 μαθητές και να κάνουν τηλεκπαίδευση. Θέλουμε να επιτραπεί σε αυτά τα παιδιά να πηγαίνουν στα σχολεία τους», ανέφερε ο κ. Ταξίδης, ο οποίος πρόκειται να συνεχίσει τις επαφές με τους αρμόδιους.

Στήριξη για τις επιχειρήσεις

Στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Covid 19 και οι δύο Εμπορικοί Σύλλογοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και έγινε ο απολογισμός των ημερησίων δράσεων. Σύμφωνα με τον συντονιστή κ. Χρήστο Ταξίδη, κοινό αίτημα των Εμπορικών Συλλόγων είναι η συμπαράσταση και ενίσχυση των ενεργειών τους προς τα αρμόδια Υπουργεία από τον δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό. Από την πλευρά του ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στον εμπορικό κόσμο, ο οποίος πλήττεται οικονομικά για μια ακόμη φορά.

Ενέργειες αναμένεται να σχεδιαστούν και για τις ευπαθείς ομάδες προκειμένου να στηριχθούν όσοι χρειάζονται βοήθεια. Σχεδιάζεται πλάνο και από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, ώστε να γίνονται πιο εντατικοί καθαρισμοί με πλύσιμο πλατειών και γενικά κοινόχρηστων χώρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.