Ποιοι καταβάλουν μέρος του Περιβαλλοντικού Τέλους

Ελλάδα Επιστημη

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ξεκαθαρίζει πότε δικαιούται κάποιος να πληρώσει μέρος του Περιβαλλοντικού Τέλους στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κατά τις οποίες ο κάτοχος δικαιούται έκπτωση στο Τέλος Ταξινόμησης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσίευσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε αυτές τις περιπτώσεις το Περιβαλλοντικό Τέλος καταβάλλεται, σε ποσοστό, ανάλογο με το οφειλόμενο ποσοστό του Τέλους Ταξινόμησης.

Για παράδειγμα, για τις περιπτώσεις δικαιούχων απαλλαγής από το Τέλος Ταξινόμησης, βάσει των ισχυουσών διατάξεων περί αναπηρικών αυτοκινήτων, για αυτοκίνητο κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι 1650 κ. εκ., στους οποίους παρέχεται η δυνατότητα παραλαβής επιβατικού αυτοκινήτου μεγαλύτερου κυβισμού, με καταβολή ποσοστού του αναλογούντος στο αυτοκίνητο αυτό Τέλους Ταξινόμησης (30% για τα πάνω από 1.650 κ.εκ. και μέχρι 2.000 κ.εκ.), θα καταβάλλεται και το αντίστοιχο ποσοστό του Περιβαλλοντικού Τέλους, ανάλογο με το καταβληθέν ποσοστό του Τέλους Ταξινόμησης, ήτοι πχ. για αυτοκίνητο όχημα Euro 4 κυβισμού 1.800 κ.εκ. (Περιβαλλοντικό Τέλος 3.000 ευρώ), καταβάλλεται ποσοστό 30% του Τέλους Ταξινόμησης σύμφωνα με τα προαναφερόμενα και αντίστοιχα, καταβάλλεται ποσοστό 30% του Περιβαλλοντικού Τέλους (900 ευρώ).

Διαβάστε επίσης:

«Σαπάκια» τέλος από τις 23 Ιουλίου! – Πότε ανοίγει το σύστημα για τις επιδοτήσεις

Τέρμα το… σβήσιμο των κλήσεων της Τροχαίας!

Πόσο -πραγματικά- κοστίζει η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο σπίτι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *