Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Αττική με 145 ενεργά κρούσματα και 596 στενές επαφές τους σε απομόνωση

Ελλάδα Πολιτική

Την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, όσον αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού, περιέγραψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Αττική με 145 ενεργά κρούσματα και 596 στενές επαφές τους σε απομόνωση

Κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική, αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή, 28 Ιουλίου 2020, υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στο Λεκανοπέδιο, με το 72% εξ αυτών να εντοπίζονται σε τρεις περιφερειακές ενότητες (σ.σ.: ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι το κέντρο της Αθήνας είναι μεταξύ αυτών, χωρίς να αναφέρει τις άλλες δύο).

Μάλιστα, ο υφυπουργός συμπλήρωσε ότι 596 στενές επαφές αυτών των 145 ενεργών κρουσμάτων βρίσκονται σε απομόνωση.

Για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι τα ενεργά κρούσματα είναι 66, αναφέροντας όμως ότι η κατάσταση, όπως και στην Αθήνα, δεν πρέπει να προκαλεί πανικό. «Ξέρουμε όλα τα κρούσματα πού βρίσκονται. Δεν υπάρχει ανάγκη πανικού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Θα αυξηθούν οι έλεγχοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ειδικά στις περιοχές που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετά κρούσματα. Δεν αισθανόμαστε ότι κάτι μας ξεφεύγει».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση (αρχής γενομένης από αύριο, 29 Ιουλίου 2020) της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από το κοινό και σε άλλους κλειστούς χώρους, όπως σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, δημοτικά καταστήματα, φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής κ.λπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *