ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΣΤΗ ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Lifestyle Πολιτική

Για πότε μετατίθεται η κατασκευή των κινηματογραφικών στούντιο από τη Millennium Films – Ποια μέρη της Κ. Μακεδονίας θα αναδείξει το film office

Tα στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών της εταιρείας Nu Boyana Hellenic, η οποία είναι θυγατρική της χολιγουντιανής Millennium Films αναμενόταν να ήταν έτοιμα τον Σεπτέμβριο στη Θέρμη. Ωστόσο, όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, θα πάρουν παράταση καθώς και οι δύο επενδυτές βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» στην Αμερική λόγω του κορωνοϊού.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι επενδυτές δεν έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα προσθέτοντας μάλιστα πως η καλή εικόνα που δημιούργησε η χώρα στο εξωτερικό λόγω της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, καθώς και τα οικονομικά κίνητρα που προσφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για κινηματογραφικές παραγωγές, αποτελούν σημαντικά κίνητρα διατήρησης του ενδιαφέροντος τους.

Έτοιμο τον Σεπτέμβριο το υλικό των film offices

Παρότι τα στούντιο δεν θα είναι ακόμα έτοιμα, ο κ. Θάνος υπογράμμισε πως θα είναι έτοιμο το οπτικοακουστικό υλικό του film office το οποίο θα αναδεικνύει περιοχές οι οποίες ξεχωρίζουν για την ομορφιά και την ιστορική τους σημασία αλλά προσφέρονται και για το γύρισμα τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών. Ανάμεσα στα σημεία τα οποία θα προωθεί το οπτικοακουστικό υλικό είναι ο Όλυμπος, τα μνημεία UNESCO της περιοχής, τα διατηρητέα της Θεσσαλονίκης, κάποιες παραθάλασσιες περιοχές στη Χαλκιδική καθώς και οχυρά, όπως το Ρούπελ.

Αυτό που αναμένει τώρα ο κ. Θάνος είναι μια νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει από το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία θα δίνει -όπως είπε- και θεσμική υπόσταση στα γραφεία καθώς θα τους επιτρέπει να διευκολύνουν τις διαδικασίες για τα γυρίσματα.

Σημειώνεται πως οι ταινίες που επρόκειτο να γυριστούν στα στούντιο δεν έχουν ακυρωθεί, αλλά έχουν αναβληθεί και θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα ολοκλήρωσης των εγκατάστασεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *