Το «ψηφιακό» supercar Mazda 9

Lifestyle Αυτοκίνητο Κόσμος

Σε μία άλλη εποχή, η Mazda θα μπορούσε να κατασκευάσει  ένα supercar μοντέλο, όπως αυτό που δημιούργησε στον υπολογιστή ο Joseph Robinson.

Ο νυν Βρετανός φοιτητής του κολεγίου Art Center Design for Transportation Design χρησιμοποίησε ως βάση για τη δημιουργία του κεντρομήχανου Mazda 9 τη σχεδιαστική φιλοσοφία της ιαπωνικής φίρμας «Kodo». Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός έχει ενσωματώσει την αυθεντική Ιαπωνική αισθητική και διακρίνεται για την απλότητα του. Όπως παρατηρούμε από τις φωτογραφίες, το Mazda 9 διαθέτει πολύ μικρό εμπρός καπό, ενώ η γυάλινη επιφάνεια του παρμπρίζ καλύπτει σχεδόν τα ¾ του αμαξώματος. Εξίσου ενδιαφέρον παρουσιάζει η πλαϊνή πλευρά του Mazda 9, με τις μικροσκοπικές πόρτες, ενώ είναι χαρακτηριστικό η τοποθετημένη αρκετά μπροστά καμπίνα των επιβατών, με τη θέση του οδηγού να είναι σχεδόν στο ίδιο μήκος με τον εμπρός άξονα.

Φυσικά, εντυπωσιακό είναι και το πίσω τμήμα του ιαπωνικού μοντέλου. Εκεί ξεχωρίζει η μικρή «ενεργή» πτέρυγα, η οποία ανασηκώνεται, ανάλογα την ταχύτητα, καθώς και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης, θυμίζοντας αρκετά τη McLaren 720S. Σε ότι αφορά τον κινητήρα, ο Robinson φαντάζεται κάτω από το κέλυφος του Mazda 9 ένα υβριδικής τεχνολογίας σύνολο, το οποίο θα συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός μοτέρ Wankel και ενός ηλεκτρικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *