Σε ποιους επαγγελματίες οδηγούς παρατείνεται η ισχύς των Πιστοποιητικών

Πολιτική Πολιτισμός

Σε ποιους επαγγελματίες οδηγούς παρατείνεται η ισχύς των Πιστοποιητικών

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανέβαλε τις εξετάσεις ανανέωσης λόγω του κορωνοϊου.

Παράταση ισχύος πιστοποιητικών επαγγελματικής κατάρτισης οδηγών μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων, αναβολή εξετάσεων στο πλαίσιο της λήψης έκτακτων μέτρων λόγω της εμφάνισης του κορωνοϊού.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: «Κατόπιν αναστολής των εξετάσεων για την ανανέωση πιστοποιητικού επαγγελματικής κατάρτισης οδηγών οχημάτων που μεταφέρουν επικίνδυνα εμπορεύματα (ADR), στην οποία ήδη προέβησαν πολλές Περιφέρειες της Χώρας στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων για την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού, παρατείνεται αυτοδικαίως έως και την 31η Μαΐου 2020 η ισχύς όλων των πιστοποιητικών που λήγουν έως την ημερομηνία αυτή. Η ως άνω παράταση χορηγείται για οδήγηση αποκλειστικά και μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας.

Παρακαλούνται όλες οι Περιφέρειες της χώρας όπως προβούν α) στην αναβολή των προγραμματισμένων εξετάσεων για την απόκτηση/ανανέωση πιστοποιητικού επαγγελματικής κατάρτισης οδηγών οχημάτων που μεταφέρουν επικίνδυνα εμπορεύματα (ADR) και β) στην αναβολή των εξετάσεων για την απόκτηση ΠΕΕ εμπορευματικών ή επιβατικών μεταφορών Εθνικών και Διεθνών Μεταφορών.»

Διαβάστε επίσης:

Παρατείνεται η ισχύς των ΚΤΕΟ – Αναβάλλονται οι εξετάσεις για δίπλωμα

Δείτε πως θα “σκοτώσετε” τον κορωνοϊό στο αυτοκίνητό σας!

Τα ΚΕΠ προκαλούν τεράστια προβλήματα στην αγορά ΙΧ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *