Θεσσαλονίκη: Μπήκαν σε τρία διαμερίσματα με κατσαβίδι και τα «άδειασαν»

Ελλάδα Οικονομία

Σε συλλήψεις σχετικά με υποθέσεις κλοπών, ληστειών και διαρρήξεων, προχώρησαν αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του αστυνομικού τμήματος Καλαμαριάς, στο πλαίσιο ερευνών. Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωσή της η Γενική αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Πέραν της συστηματικής αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, με καθημερινούς ελέγχους και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με υποθέσεις ληστειών και κλοπών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να αποδοθούν τα αφαιρεθέντα στους νόμιμους κατόχους τους.

Στο πλαίσιο αυτό αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς σχημάτισαν δικογραφίες:

• Σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τέλη Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους στην περιοχή της Καλαμαριάς, αφαίρεσε 1 τσαντάκι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 27.000 ευρώ περίπου, όταν δε ο παθών προσπάθησε να τον σταματήσει, ο δράστης τον απείλησε προτάσσοντάς του κατσαβίδι και αφού επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, όπου τον ανέμενε ο άγνωστος συνεργός του, τράπηκε σε φυγή.

• Σε βάρος 28χρονου αλλοδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Ιουλίου έως αρχές Αυγούστου του 2019, παραβίασε παράθυρο ισόγειας κατοικίας στην περιοχή της Καλαμαριάς και αφαίρεσε προσωπικά αντικείμενα αξίας περίπου 4.000 ευρώ.

• Σε βάρος 26χρονου αλλοδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα το χρονικό διάστημα από τέλη Νοεμβρίου έως αρχές Δεκεμβρίου παραβίασε μπαλκονόπορτα διαμερίσματος 1ου ορόφου στην περιοχή της Καλαμαριάς και αφαίρεσε 1 ρολόι χειρός αξίας 150 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

• Σε βάρος 39χρονου αλλοδαπού διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα παραβίασε μπαλκονόπορτα ανώγειου διαμερίσματος στην περιοχή της Καλαμαριάς και αφαίρεσε διάφορα ρούχα και αντικείμενα συνολικής αξίας 1.090 ευρώ περίπου, διάφορα προσωπικά έγγραφα του παθόντα, 1 κάρτα τράπεζας και το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση δραστών διαφόρων αδικημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *