ΔΕΗ: Εθελούσια έξοδο για το 1/3 του προσωπικού της προανήγγειλε ο Χατζηδάκης

Οικονομία Πολιτική

Αιχμηρός για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ που οδήγησε την επιχείρηση στο χείλος του γκρεμού, ήταν σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Εθελούσια έξοδο προσωπικού στη ΔΕΗ, προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης. Όπως ανέφερε το προσωπικό από τις 16.000 που είναι σήμερα θα μειωθεί στις 11.000 μέχρι το 2024.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανέφερε ότι ή προσπάθεια είναι η ΔΕΗ να γίνει μία κερδοφόρα επιχείρηση, “έχει παρουσιαστεί σε αυτή την κατεύθυνση ένα business plan μέχρι στο 2024 το οποίο έχει διαφορετικούς πυλώνες. Πρώτος πυλώνας είναι η απολιγνιτοποίηση , η οποία συνδυάζεται με τις εθελούσιες εξόδους προσωπικού το οποίο από 16000 θα περιοριστεί στις 11000, χρήματα τα οποία θα καταβάλει η ΔΕΗ και δε θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι”.

Σε σχετική ερώτηση από που θα βρεθούν τα ποσά για την εθελουσία ο υπουργός ανέφερε ότι “η ΔΕΗ θα έχει όφελος από το πρόγραμμα εθελουσίας σε βάθος διετίας. Τις αποφάσεις ωστόσο θα λάβει η διοίκηση της” είπε. Στόχος του υπουργείου είναι η καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία της επιχείρησης και σε αυτό “θα συμβάλλει η κατάργηση της μονιμότητας στα διευθυντικά στελέχη και στους νεοπροσλαμβανόμενους. Σημαντική παρέμβαση και πυλώνας στην κατεύθυνση αυτή, θα είναι και η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΗΕ”, τόνισε.

«Εμείς δεν είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε ήδη ενημερώσει την ευρωπαϊκή επιτροπή για τους λόγους. Γίνονται κάποιες συζητήσεις, έχουμε ήδη καταργήσει τα ΝΟΜΕ, με τα οποία γίνονταν δημοπρασίες ρεύματος με τις οποίες η ΔΕΗ πουλούσε κάτω του κόστος στους ανταγωνιστές , το οποίο ήταν ένα απίστευτο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ» , δήλωσε τέλος στον Status 107,7 ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.