“Γκέτο και ιδιότυπη κατοχή από αλλοδαπούς” χαρακτηρίζει τα ματωμένα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας ο “άριστος” (στον ρατσισμό) Τζαβάρας

Πολιτική

Αριστεία στον ρατσισμό…

Αν και το προσφυγικό έχει εδώ και καιρό αποκαλύψει την προεκλογική «μάσκα» της κυβέρνησης και της προκαλεί καθημερινά ανυπολόγιστη ζημιά, οι ακροδεξιές και ξενοφοβικές φωνές από το εσωτερικό της ΝΔ δεν λένε να σταματήσουν.

Φαίνεται λοιπόν ότι η κατάσταση στο προσφυγικό με τους δεκάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες στα κέντρα κράτησης των νησιών του Αιγαίου δεν στάθηκαν ικανοί λόγοι να «συγκινήσουν» το βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Κ. Τζαβάρας «εγώ προερχόμενος εξ Ηλείας και έχοντας εκεί πολύ σοβαρά προβλήματα, θα ξέρετε αυτή η ιστορία με τις φράουλες στη Μανωλάδα, ήδη υπάρχουν 5.000 αλλοδαποί εκεί που έχουν κάνει ένα ιδιότυπο γκέτο και ζουν παράλληλα σε μία δικιά τους κοινωνία ξεχωριστή και αυτόνομη, οι περισσότεροι είναι παράνομοι, δεν τολμάει όμως η πολιτεία να βάλει εκεί τους κανόνες που χρειάζονται και απαιτούνται και καθημερινά μετά τις 5-6 η ώρα βαράει σιωπητήριο στην περιοχή, δεν κυκλοφορεί κανείς, κυκλοφορούν μόνο οι αλλοδαποί, είναι μία ιδιότυπη κατοχή των αλλοδαπών επί των ημεδαπών».

Όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, στη συνέχεια ο βουλευτής της ΝΔ είπε πως δεν είναι ρατσιστής ο ίδιος, ούτε διαπνέεται από αντιανθρωπιστικές ιδέες αλλά πρέπει να μπουν κανόνες σε αυτά τα φαινόμενα, κάτι που επιβάλλει και απαιτεί η δημοκρατία, όπως ανέφερε.

Υπενθυμίζουμε στον μη ρατσιστή κυβερνητικό βουλευτή τα παρακάτω γεγονότα:

– Το 2017 η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστηρίο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για τη «ντροπή της Μανωλάδας» και τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς στα αιματοβαμμένα χωράφια της περιοχής.

– Τα θλιβερά σκηνικά του 2013 με τους πυροβολισμούς εναντίον των εργατών-μεταναστών.

– Όπως και το πολύ πρόσφατο, όπου εργοδότης στο Μαραθώνα πυροβόλησε κατά των μεταναστών εργατών που δούλευαν στα χωράφια τους γιατί του ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους.

πηγή: koutipandoras.gr

the faq

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *