Τραγωδία με Έλληνα καπετάνιο φορτηγού πλοίου – Έχασε τη ζωή του μετά από πυρκαγιά

Τραγωδία με Έλληνα καπετάνιο φορτηγού πλοίου – Έχασε τη ζωή του μετά από πυρκαγιά

Την τελευταία του πνοή άφησε 40χρονος έλληνας πλοίαρχος μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο υπό ελληνική σημαία φορτηγό πλοίο «ORE SUDBURY», στη θαλάσσια περιοχή “GUAIBA” της Βραζιλίας

Την τελευταία του πνοή άφησε 40χρονος έλληνας πλοίαρχος μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο υπό ελληνική σημαία φορτηγό πλοίο «ORE SUDBURY», στο αγκυροβόλιο στη περιοχή  «GUAIBA» της Βραζιλίας.

Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ για την εκδήλωση πυρκαγιάς πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο πλοίο καθώς και για το θάνατο του 40χρονου πλοιάρχου.

Στο πλοίο επέβαιναν 27 μέλη πληρώματος, εκ των οποίων, εννέα έλληνες. Η πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε σε χώρους ενδιαιτήσεων του τρίτου καταστρώματος του πλοίου, κατασβέστηκε από το πλήρωμα με ίδια μέσα, ενώ χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο 40χρονος.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός άλλου μέλους πληρώματος, δεν προκλήθηκε ρύπανση, ενώ ενημερώθηκαν άμεσα οι τοπικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ερευνάται η ακριβής αιτία της πυρκαγιάς που προκάλεσε ζημιές σε τρεις καμπίνες και στη «γέφυρα» του πλοίου. Σε μια από τις καμπίνες αυτές εντοπίστηκε ο άτυχος ναυτικός.

Αφήστε μια απάντηση