Κατηγορίες
Πολιτική

“Πριονοκορδέλα” περνάει τον Τασούλα ο Τζουμάκας: “Ποινήν εκτίει ” ο Κ.Τασούλας…Στις λοβιτούρες και στις εκτροπές καθώς και στον ευτελισμό του δημοσίου βίου , η δεξιά πάντα η ίδια!

“Κεραυνούς” κατά του Προέδρου της Βουλής εκτοξεύει με ανάρτησή του στο facebook ο Στέφανος Τζουμάκας, μετά την αντίδραση του Κ.Τασούλα στην επιστολή που του απέστειλε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την εξαίρεση Πολάκη-Τζανακόπουλου.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

the FAQ team

Έχει δίκαιο ο Α. Τσίπρας ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης .Ο Πρόεδρος της Βουλής υπάκουος στο Κόμμα της δεξιάς , παραβιάζει –εν γνώσει του-κατάφωρα το Σύνταγμα και το Κανονισμό της Βουλής που θεσμοθετούν ρητά τα δικαιώματα της μειοψηφίας και εν προκειμένω το δικαίωμα των κομμάτων να ορίζουν τους βουλευτές στις αρμόδιες επιτροπές. Ο Κ. Τασούλας , δηλαδή συνδράμει από τη θέση του Προέδρου της Βουλής στην υπονόμευση της διάκρισης των εξουσιών και στην επιδίωξη της δεξιάς ,που στην υπόθεση αυτή θέλει να αποφύγει την και ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ συνεχώς επί των διαδικασιών , για να αποφύγει τα επί της ουσίας στην υπόθεση Novartis . Δηλαδή ποιοι εξαγοράστηκαν και κυρίως για την ύπαρξη λογαριασμών και το μαύρο χρήμα που δεν παραγράφονται . Για τις δωροδοκίες θα επιδιώξουν παραγραφή .Το ψέμα για τα προκαταρκτικά , για τους μάρτυρες πάει σύννεφο. Στόχος η Φθορά , η Αναξιοπιστία και σταθερή μέθοδος οι πολιτικές απάτης για ξεκάρφωμα .Και μετά γιατί δεν έχει κύρος η Βουλή και κάθε άλλος θεσμός ή αρχή .
Ο συμπατριώτης μου , ο Ηπειρώτης κ. Τασούλας ως Πρόεδρος της Βουλής και δικηγόρος ισχυρίζεται ότι οι βουλευτές υπέχουν θέση εισαγγελέα !ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ παριστάνει ότι δεν έμαθε τίποτε στο νομικό του βίο .Μόνο στο παλιό κράτος της δεξιάς κατέλυαν τη διάκριση των εξουσιών. Δεν δείχνει ειλικρίνεια όταν δηλώνει ότι δήθεν θέλει επίσπευση επι της ουσίας. Πράττει ήδη ακριβώς το αντίθετο. Θα υποστεί και ο ίδιος τις συνέπειες της εκτροπής που επιδιώκει η δεξιά. Πολιτικά -από φοιτητής – ήταν φίλος με τον άλλο συμπατριώτη μου τον Ευάγγελο Αβέρωφ. (Με τον αείμνηστο Ευάγγελο είμαστε συγκρατούμενοι στη δικτατορία σε διπλανά κελιά). Ωστόσο στις λοβιτούρες και στις εκτροπές καθώς και στον ευτελισμό του δημοσίου βίου , η δεξιά πάντα η ίδια!
Στέφανος Τζουμάκας
>>Είναι, επομένως, πέραν κάθε αμφισβήτησης ότι αποτέλεσε ηθελημένη και συνειδητή επιλογή του κοινοβουλευτικού νομοθέτη, του μόνου αρμόδιου να ρυθμίσει τη λειτουργία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, να μην προβλέψει διαδικασία εξαίρεσης μελών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση. Και ευλόγως, διότι διαφορετικά θα καταλήγαμε στο μείζον θεσμικό και συνταγματικό άτοπο, η εκάστοτε πλειοψηφία στην Επιτροπή ή στην Ολομέλεια να διαθέτει την εξουσία, με μόνη την επίκληση της αρχής της πλειοψηφίας, να καθορίζει κατά το δοκούν τη σύνθεση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, ακυρώνοντας τη βούληση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Αντιπολίτευσης, κατά παράβαση των άρθρων 31 παρ. 3 και 29 παρ. 5 του Κανονισμού, που καθιερώνουν μια στοιχειώδη και αυτονόητη αρχή του κοινοβουλευτισμού: ότι η κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι η μόνη και αποκλειστικά αρμόδια να υποδείξει η ίδια τα μέλη της που θα συμμετάσχουν στις κοινοβουλευτικές εργασίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *