Νίκολας Μπερνς: Ο Τραμπ δεν θα στηρίξει την Ελλάδα σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Σε μια δήλωση-βόμβα προχώρησε ο πρώην πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς μιλώντας στο συνέδριο Delphi Forum που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον.

Στην ουσία υποστήριξε ότι αν η Τουρκία κτυπήσει στρατιωτικά την Ελλάδα, δεν θα λάβει βοήθεια από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Απαντώντας σε ερώτηση του Αθανάσιου Έλλις «αν Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στις ΗΠΑ σε μια κρίσιμη στιγμή αντιπαράθεσης με την Τουρκία», ο κ. Μπερνς είπε:

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά αν η Ελλάδα χρειαστεί την στήριξη των ΗΠΑ σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δεν νομίζω ότι θα την έχει από τον Πρόεδρο Τραμπ». Ο κ. Μπερνς πρόσθεσε ότι τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ θα είναι πιο αξιόπιστοι συνομιλητές σε περίπτωση ανάγκης. Τόνισε, βέβαια, ότι «δεν μπορώ να φανταστώ ένα υποθετικό σενάριο έντασης όπου η Ελλάδα θα είναι ο επιτιθέμενος», αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι αν προκληθεί πολεμική κρίση θα την δημιουργήσει η Τουρκία.

Ο Νίκολας Μπερνς απλά επιβεβαίωσε τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος επανειλημμένως είχε τονίσει ότι η Ελλάδα σε περίπτωση θερμού επεισοδίου απέναντι στην Τουρκία θα είναι μόνη της.

Αφήστε μια απάντηση