«Μαγεμένες Γιορτές, Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη»: Αναλυτικά το πρόγραμμα

Με στόχο τα Χριστούγεννα της Θεσσαλονίκης να είναι “μαγεμένα” παρουσιάστηκε σήμερα από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και τους συνεργάτες του το πρόγραμμα δράσεων, αλλά και το λογότυπο της γιορτής που φιλοδοξεί να γίνει σήμα κατατεθέν.

Οι «Μαγεμένες Γιορτές, Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη» “έχουν σημείο αναφοράς τις Μαγεμένες της Θεσσαλονίκης, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ρωμαϊκής περιόδου και φιλοδοξούν να προσελκύσουν κόσμο στην πόλη να μπει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στον “χάρτη” των Χριστουγέννων” όπως είπε ο κ. Ζέρβας.

“Σκοπός μας να μην είναι μόνο το φθινόπωρο η εποχή της Θεσσαλονίκης με την ΔΕΘ και τον Άγιο Δημήτριο, αλλά να είναι και ο χειμώνας. Να διαμορφωθεί μια πεποίθηση ώστε να αναβαθμιστεί η εικόνα της πόλης μας και αυτή είναι μία καλή ευκαιρία να δημιουργηθεί θετική ψυχολογία, ένας ευρωπαϊκός αέρας να υπάρχει μία αισθητική αναβάθμιση”, πρόσθεσε.

Ο κ. Ζέρβας, τόνισε ότι “διάθεση της διοίκησης είναι να προχωρήσει στην αναβάθμιση ενός υπέροχου κομματιού της πόλης που είναι και υποβαμισμένο και επικίνδυνο”, στην πλατεία δικαστηρίων της πλατείας Αριστοτέλους που βρίσκεται πάνω από το άγαλμα Βενιζέλου. “Ήταν πολιτική επιλογή να τοποθετηθεί το Χριστουγεννιάτικο Χωριό σε εκείνο το σημείο γιατί θέλουμε να κάνουμε πράξη μία πολιτική μας βούληση να έχουμε καλές χρήσεις εκεί που κακές χρήσεις δημιουργούν παραβατικότητα ή εγκληματικότητα”, σημείωσε. Η περιοχή ήδη έχει καθαριστεί, θα φωτίζεται και θα έχει ιδιωτική ασφάλεια όλες τις ώρες και τις μέρες για να αισθάνεται ο επισκέπτης ασφαλής”, εξήγησε. Για την δημοτική αρχή, όπως είπε ο κ. Ζέρβας, είναι ένα μεγάλο στοίχημα αυτή την περιοχή να την κερδίσει πάλι η πόλη πίσω και “ο χριστουγεννιάτικος εορτασμός είναι μία λαμπρή ευκαιρία για να βρει την χαμένη της ταυτότητα”, ενώ έκανε ειδική αναφορά για τη συνδρομή και τη συνεργασία της ελληνικής αστυνομίας.

Το λογότυπο, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Minds, Μηνάς Θεοχαρίδης, που συνεργάστηκε με το δήμο για τις εκδηλώσεις, “στόχος είναι να γίνει κτήμα όλων, να το αγαπήσει ο κόσμος, να κυκλοφορήσει παντού”. Με διττή σημασία σκοπό έχει με σημείο αναφοράς τις περιφημες Μαγεμένες να συνδέει τα Χριστούγεννα μα την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Στο μεταξύ, με αγγελία θα αναζητήσει τον Άγιο Βασίλη ο δήμος Θεσσαλονίκης. Όπως είπε αινιγματικά ο κ .Θεοχαρίδης, η αγγελία με τα… προσόντα γα τη θέση, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους φορείς που αγκάλιασαν το φιλόδοξο σχέδιο “και μάλιστα και με οικονομική ενίσχυση” και συμπλήρωσε πως “ο σχεδιασμός δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου ούτε ένα ευρώ παραπάνω από το προβλεπόμενο. Ό,τι γίνεται συμβαίνει με την επίτευξη χορηγιών”.

Η χρωματική παλέτα του λογότυπου κινείται από το “ζεστό κόκκινο, στο βαθύ μπλε που θυμίζουν τις πανέμορφες νύχτες σην πόλη, το πράσινο κατεξοχήν χρώμα των Χριστουγέννων και το χρυσό που αντιπροσωπεύει τις λαμπρή ατμόσφαιρα” των ημερών” όπως είπε ο κ. Θεοχαρίδης.

Με αυτές τις γιορτές, όπως υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας, ”θέλουμε να συμβάλλουμε στο city branding και τα hashtags όπως “Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη, να πλημμυρίσουν το διαδίκτυο, να είναι η Θεσσαλονίκη πιο ελκυστική και αναγνωρίσιμη”.

“Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καλύπτει όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα” είπε χαρακτηριστικά η Κέλλυ Μιμικοπούλου, ειδική σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα πολιτισμού, ενώ μεγάλη βαρύτητα δίνεται στα παιδιά. Έχουν οργανωθεί 30 παραστάσεις, θεματικές ξεναγήσεις, με αφετηρία την πλατεία Αριστοτέλους και διαδραστικά παιχνίδια”, τόνισε.

Στις 7 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Αριστοτέλους, θα ακολουθήσει συναυλία με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη και τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ την επόμενη μέρα τη σκυτάλη για φωταγώγηση παίρνει το δέντρο στην πλατεία Δικαστηρίων, με συναυλία της Josephine.

“Στις 19 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Αριστοτέλους, θα μπορούμε να απολαύσουμε τον συναρπαστικό τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο, ενώ παραμονή πρωτοχρονιάς το ύφος γίνεται πιο νεανικό πιο πάρτι” όπως ανέφερε η κ. Μιμικοπούλου και στη σκηνή ανεβαίνει, μεταξύ άλλων η Ελένη Φουρέϊρα.

Πάντως, και το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είπε ο κ. Ζέρβας, θα πει τα Κάλαντα, την παραμονή των Χριστουγέννων και θα μοιράσει δώρα σε ευπαθείς δημότες.

Μαγεμένες γιορτές λοιπόν στη Θεσσαλονίκη και δρώμενα για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα.

Για τους μικρούς φίλους έχουν ετοιμαστεί στο χριστουγεννιάτικο χωριό 3 θεματικά σπιτάκια για παιχνίδια και κατασκευές και περίπου 30 παραστάσεις από τα «Ανεμοσκορπίσματα», την ομάδα «Μονόκυλο», το θέατρο σκιών Αγάπιος Αγαπίου και θεματικές ξεναγήσεις από την ομάδα «Dot2Dot».

«Η μαγιά των Χριστουγέννων», «Η Χριστουγεννιάτικη μπουγάδα», «Ζητείται ξωτικό για το χριστουγεννιάτικο τσίρκο», «Οι αλμυροί κουραμπιέδες» είναι μερικές από τις παιδικές παραστάσεις, ενώ στα θεματικά σπιτάκια περιλαμβάνονται «Το σπίτι του αγίου Βασίλη», «Το εργαστήριο μαγεμένων» και το «Εκπαιδευτήριο των ξωτικών». Ο οικοδεσπότης του χωριού θα υποδέχεται καθημερινά τους μικρούς μας φίλους και θα αναγγέλλει τα δρώμενα της ημέρας.

Άναμμα φώτων χριστουγεννιάτικου δένδρου στις δημοτικές κοινότητες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης

1/12/2019 Δ’ Κοινότητα

2/12/2019 Γ Κοινότητα στον πεζόδρομο της πλατείας  Ρομφέη  – μουσικά σχήματα του Ωδείου Άνω Πόλης.

3/12/2019 Ε’ Κοινότητα στη βίλλα Μορντωχ.

4/12/2019 Τριανδρία

5/12/2019 Β Κοινότητα στην Πλατεία Γαλοπούλου.

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων

7/12/2019 Η γιορτή για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία Αριστοτέλους θα ξεκινήσει στις 7.00 μμ με το  σάλπισμα από τις τρομπέτες, τα τρομπόνια και τα κόρνα της Φιλαρμονικής.

Συναυλία με τους Piandaemonium,  6 πιάνα – 12 πιανίστες

Άριες από λυρικούς τραγουδιστές με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημου Θεσσαλονίκης

Συναυλία με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Παρουσιαστής Σάκης Τανιμανίδης

8/12/2019 Άναμμα δένδρου στο χριστουγεννιάτικο χωρίο στην Πλ. Δικαστηρίων  και συναυλία με τη Josephine – παρουσιαστής Σωτήρης Καλλιβάτσης

9/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων – Faros Music Band, Μουσικό Σχήμα από το Φάρο του Κόσμου

10/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων – Μουσικό Σχήμα Ωδείου Α. Πόλης

11/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων – Μουσικό Σχήμα SAX-NOUVEAU 10 σαξόφωνα «SAX in Christmas”

12/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων – Τραγουδάμε τον Πόντο, Ορχήστρα Θεόφιλου Πουταχίδη

14/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων – Μουσικό Σχήμα SAX-NOUVEAU 10 σαξόφωνα «SAX in Christmas”

15/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων Συναυλία  Αναστάσης  Ραμμος

17/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων, Μουσικό Σύνολο Σύγχρονου Ωδείου

18/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων, Μουσικό Σύνολο «1000 Φωνές»

19/12/2019 Πλατεία Αριστοτέλους Συναυλία Διονύσης Σαββόπουλος,

22/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων συναυλία των Alcatrash,

24/12/2019 Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από χορωδίες σε κεντρικά σημεία της πόλης

27/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων, Μουσικό σύνολο εγχόρδων «Ροτόντα»

28/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων, Χορωδία ΤΕΕ & Χορωδία Συλλόγου Επανομής

30/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων, Ρεμπέτικη Κομπανία – Εθελοντές Βαφοπουλείου

31/12/2019 DRUMS PERFORMANCE από Γιώργο Κλουντζό, συναυλία των FORTISSIMO  με συνοδεία στα κρουστά από τον Νίκο Βαργιαμίδη, Πυροτέχνημα, συναυλία με την Ελένη Φουρέιρα – παρουσιαστής Γιάννης Σερβετάς

Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 19.00 πλην της τελευταίας που θα ξεκινήσει στις 23.30

Αφήστε μια απάντηση