11ο Συνέδριο ΠΑΣOK – Ανέβηκαν οι τόνοι από Γεννηματά: Μηδενική ανοχή στην εσωστρέφεια, τη μιζέρια και την υπονόμευση

Views: 1
Avantgardia

Παγωμάρα προκάλεσε η ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην έναρξη του 11ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί κινήθηκε σε άκρως επιθετικούς τόνους.

Η κ. Γεννηματά τόνισε μεταξύ άλλων: «Συνειδητά ανέχτηκα τις επιθέσεις και τους δημόσιους χαρακτηρισμούς. Σε όλη μου τη διαδρομή θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία αυτής της παράταξης. Ζητώ να δουλέψουμε όλοι μαζί, χωρίς διαχωρισμούς με όλες τις απόψεις που κατατίθενται στα όργανά μας. Είναι και ευθύνη μου ως πρόεδρος να πω ότι με τη λήξη του συνεδρίου και της αποφάσεις του, η περίοδος εσωστρέφειας κλείνει οριστικά. Μηδενική ανοχή στην εσωστρέφεια, τη μιζέρια και την υπονόμευση».

Η Φώφη Γεννηματά απαντώντας στη κριτική που δέχεται για τον τρόπο σύγκλισης του συνεδρίου απάντησε; «Όταν θες να συνθέσεις, να ενώσεις, να δημιουργήσεις κάτι μεγαλύτερο, αυτό σημαίνει και υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Τους οποίους τόλμησα να κάνω, ώστε σήμερα το ΠΑΣΟΚ να παραμένει ζωντανό και να έχουν κάποιοι την πολυτέλεια να λένε λόγια του αέρα εκ του ασφαλούς. Εκ του ασφαλούς όταν εκλέγονται ή στηρίζονται από το Κίνημα Αλλαγής, αλλά θυμούνται το ΠΑΣΟΚ για να συντηρήσουν μια εσωστρέφεια που δεν λέει κάτι διαφορετικό, θολώνει το στίγμα μας και διχάζει τον κόσμο μας. Καλωσορίζω την αμφισβήτηση. Ζητώ την κριτική. Δεν έχω το αλάθητο. Όποιος άλλωστε δεν τολμά, δεν πετυχαίνει τίποτα και βουλιάζει στη στασιμότητα. Αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του».

Εξήγησε γιατί το έκτακτο συνέδριο γίνεται με τη συγκεκριμένη διαδικασία επικρίνοντας για υποκρισία όσα στελέχη εξέφρασαν ανοιχτά τις διαφωνίες τους κατηγορώντας την για απόπειρα ηγεμονικής κυριαρχίας

Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε την υπεύθυνη αντιπολίτευση που ασκεί το Κίνημα Αλλαγής ανταποκρινόμενο στις εθνικές προκλήσεις που έχει μπροστά της η χώρα επικρίνοντας έντονα τη κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμούν, όπως είπε, τη συρρίκνωσή του.

Μετά από αυτή την ομιλία το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην αυριανή ημέρα οπότε και θα λάβουν το λόγο, μεταξύ άλλων, οι Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Γερουλάνος.

Σε ερώτηση που απεύθυνε – μετά την ομιλία της κ. Γεννηματά – και στους δύο το Dikaiologitika Νews, τόσο ο ευρωβουλευτής όσο και ο πρώην υπουργός παρέπεμψαν στις αυριανές τους ομιλίες.

Comments: 0

Σχόλιο

0

Your Cart