Τσιάρας: Δεν πρέπει τα τραπεζικά στελέχη να οδηγούνται στις δικαστικές αρχές αυτεπάγγελτα

Views: 1
Avantgardia

Αρκούν οι έλεγχοι της Τράπεζας της Ελλάδας και του ΤΧΣ για το αδίκημα της απιστίας, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Τα στελέχη των τραπεζών δεν πρέπει να οδηγούνται στη δικαιοσύνη με αυτεπάγγελτο τρόπο αλλά μόνον μετά από μήνυση, υπογράμμισε ο κ. Τσιάρας, υποστηρίζοντας τη διάταξη που προβλέπεται στο νομοσχέδιο για τους νέους ποινικούς κώδικες και θεσμοθετεί το ακαταδίωκτο για το αδίκημα της απιστίας.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι  «θα πρέπει τα τραπεζικά στελέχη να εγκαλούνται. Όχι σε μια λογική αυτεπάγγελτου να οδηγούνται στις δικαστικές αρχές» για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας.

Επισήμανε πως με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο «λαμβάνονται όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες με τους ελέγχους του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και με τον έλεγχο της Τράπεζας Ελλάδας». Ο Κώστας Τσιάρας αναφέρθηκε στην ανάγκη να ρυθμιστούν τα κόκκινα δάνεια λέγοντας πως «απέναντι στην ευθύνη του να δώσουμε την δυνατότητα στην ελληνική οικονομία τα βήματα που της αξίζει».

Παράλληλα, ο Κώστας Τσιάρας αναφέρθηκε στην απόσυρση της θεσμοθέτησης του αδικήματος της κακόβουλης βλασφημίας λέγοντας ότι πρόθεση του υπουργείου ήταν να προστατευθούν όσοι διαμένουν στην Ελλάδα.

Σημείωσε αναφορικά με τις αντιδράσεις πως «προφανώς πολλοί μπερδεύουν την βλασφημία με την εξύβριση» και ότι η διάταξη δεν θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο αφού «πρόθεση μας είναι να ενώσουμε τους Έλληνες».

«Εμείς δεν θέλουμε τον διχασμό που κάποιοι συνειδητά καλλιεργούσαν, το προηγούμενο διάστημα. Εμείς θέλουμε οι επιλογές της ελληνικής πολιτείας να γίνονται αποδεκτές τουλάχιστον από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, αν όχι από όλους τους Έλληνες πολίτες.

Ειδικά, όταν μιλάμε για θέματα που αφορούν το υπουργείο Δικαιοσύνης, αυτή η αναγκαιότητα περιγράφεται, σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό και με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος στη μετατροπή του αδικήματος της διατάραξης κοινής ησυχίας σε πλημμέλημα, επισήμανε ότι η διάταξη θα εξειδικευθεί σε υπουργική απόφαση. Καθησύχασε μάλιστα τους καταστηματάρχες λέγοντας ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα. 

Αναφερόμενος στις αλλαγές που επέρχονται στο σκέλος της αντιμετώπισης τρομοκρατικών πράξεων, ο υπουργός Δικαιοσύνης έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «πρέπει όλοι να συμφωνήσουν πως η ελληνική πολιτεία χρειάζεται νόμους και κανόνες με τους οποίους ο Έλληνας πολίτης θα αισθάνεται ασφαλής».

Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι η κατοχή και η χρήση μολότοφ είναι ζήτημα που έχει απασχολήσει την ελληνική κοινωνία και, απαντώντας σε όσους μιλούν για ποινικοποίηση των ταξιδιών που μπορεί να σχετίζονται με την τρομοκρατία, επανέλαβε ότι με το νομοσχέδιο ενσωματώνεται η Οδηγία της ΕΕ για την τρομοκρατία.

Comments: 0

Σχόλιο

0

Your Cart