Σταϊκούρας: Το μέρισμα στο «χέρι» – Ίσως δοθεί επιπλέον κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης

Σταϊκούρας: Το μέρισμα στο «χέρι» – Ίσως δοθεί επιπλέον κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης

Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, «Τώρα ό,τι συμβαίνει», τόνισε πως αυτή την εβδομάδα θα βγει η απόφαση για το μέρισμα και θα δοθεί σε συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες, σε χρήμα στο χέρι ενώ είπε πως δεν θα είναι μόνιμου χαρακτήρα.

Ο υπουργός Οικονομικών όσων αφορά τα αναδρομικά είπε «ότι θα τα πληρώσουμε λαμβάνοντας υπόψιν τις δημοσιονομικές προτεραιότητες και το δημοσιονομικό περιθώριο. Όσον αφορά το ύψος των αναδρομικών, αυτό θα το δούμε».

Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως το επίδομα θέρμανσης θα χορηγηθεί στο τέλος του έτους και ανάλογα με τα περιθώρια  ίσως δοθεί ένα extra κονδύλι και για τον Ιανουάριο.

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Οικονομικών τόνισε «ότι για την ώρα έχουμε μειώσει τον ΕΝΦΙΑ μέχρι τώρα 22%.Εχουμε υποσχεθεί προεκλογικά 30%. Εκτιμούμε ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ.Τον Μάιο του 2020 θα έχουμε εικόνα για το πόσο θα μειώσουμε περαιτέρω τον ΕΝΦΙΑ».

Σχετικά με την 13η σύνταξη ο υπουργός Οικονομικών είπε «ότι θα διατηρηθεί το κονδύλι των 800 εκατομμυρίων για τους συνταξιούχους».

Στο φορολογικό νομοσχέδιο,ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε «ότι θα εξαιρούνται από την υποχρέωση των ηλεκτρονικών δαπανών και τα ποσά που καταβάλονται για διατροφή διαζυγίου, αλλά και τις δωρεές προς το Δημόσιο και τα ιδρύματα».Επίσης ανέφερε «ότι θα περιλαμβάνει και διατάξεις για τα ηλεκτρονικά βιβλία και ηλεκτρονική τιμολόγηση».

Σχετικά με το δημοσίευμα του Πρώτου ΘΕΜΑτος για μαζική παραγραφή οφειλών μέχρι 10 ευρώ στην εφορία, ο κ. Σταικούρας είπε «ότι ισχύει αυτή η πληροφορία. Αφορά 536,000 οφειλέτες».

Τέλος για την φορολοταρία ο κ.Σταϊκούρας τόνισε «ότι αυτή δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.Θα προχωρήσουμε σε μια νέα φορολοταρία,όπου θα δίνουμε παροχές σε είδος,όπως αυτοκίνητα,κάρτες απεριορίστων διαδρομών σε λεωφορεία».

Αφήστε μια απάντηση