Ο Μπούγας απειλεί με πρόταση μομφής Τζανακόπουλο – Πολάκη

Άγγελος Προβολισιάνος Δημοσίευση4.11.2019 | 13:18 Ανανέωση 4.11.2019 | 13:23

«Εγώ δεν ήμουν ούτε σύμφωνος, ούτε αντίθετος» δήλωσε ο πρόεδρος της Προανακριτικής στον Alpha 98,9 για τη στάση που τήρησε κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής αναφορικά με την εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου, αλλά ταυτόχρονα απείλησε -για δεύτερη φορά- τους δύο εξαιρεθέντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρόταση μομφής!

Σε δύο βάρκες μοιάζει να πατά η επιχειρηματολογία του Γιάννη Μπούγα, ο οποίος παραδέχτηκε δημοσίως το πρωί της Δευτέρας ότι κράτησε αποστάσεις όταν τέθηκε για πρώτη φορά φορά το αίτημα εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, απειλώντας παράλληλα τους Δ. Τζανακόπουλο και Π. Πολάκη με πρόταση μομφής στην περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με την απόφαση εξαίρεσής τους.

«Εγώ δεν ήμουν ούτε σύμφωνος, ούτε αντίθετος. Εξήγησα τι θα ίσχυε σε μια συνήθη πιθανή διαδικασία και είπα ότι πρέπει να δούμε και αν υπάρχει κοινοβουλευτική πρακτική και να αναβάλουμε το ζήτημα για την επόμενη συνεδρίαση. Η άποψή μου ήταν ότι έπρεπε να αναβληθεί για να μελετηθεί το θέμα» απάντησε ο πρόεδρος της Προανακριτικής στο ερώτημα αν ήταν αντίθετος με την εξαίρεση των Πολάκη – Τζανακόπουλου.

Όσον αφορά την περίπτωση που οι Πολάκης – Τζανακόπουλος παραστούν στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής παρά την απόφαση εξαίρεσής τους, ο κ. Μπούγας σημείωσε ότι είναι δύο οι επιλογές. «Ή θα σταματήσει η διαδικασία της επιτροπής, διότι δεν θα έχει νόμιμη σύνθεση και θα έχουμε με βεβαιότητα ακυρότητα, ή θα εφαρμόσουμε τις διατάξεις του κανονισμού στον βαθμό που δίνουν λύση. Οι διατάξεις του κανονισμού φτάνουν μέχρι την υποβολή πρότασης μομφής», ήταν οι νέες απειλές που εξακόντισε ο κ. Μπούγας, καθώς κατά την τελευταία συνεδρίαση είχε απειλήσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με εφαρμογή του άρθρου 106Α του Ποινικού Κώδικα περί «διατάραξης συνεδριάσεων», το οποίο προβλέπει ποινές φυλάκισης.

Εν συνεχεία, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν αυτά τα μέτρα. «Εγώ είμαι βέβαιος ότι κανένας συνάδελφος δημοκρατικού κόμματος δεν θα φτάσει στα άκρα και δεν θα προκαλέσει το προεδρείο, προκαλώντας έτσι τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Μπορεί μια απόφαση να μην συμφωνούμε και να μην μας αρέσει, όταν όμως λαμβάνετε με τον τρόπο που ορίζει ο κανονισμός, πρέπει να συμμορφωθούμε» είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.

Αφήστε μια απάντηση