Η ΛΑΕ τέλος, έρχεται νέο κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς…

Το προπερασμένο Σαββατοκύριακο (23 και 24 Νοεμβρίου), έγινε το 2ο συνέδριο του Αριστερού Ρεύματος. Είναι η παλιά συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, που μετά το Σεπτέμβριο του 2015 αποχώρησε για να συγκροτήσει το σχήμα της ΛΑ.Ε., το οποίο, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, δεν κατόρθωσε να μετασχηματισθεί σε ένα στέρεο και ευρύ μέτωπο δυνάμεων με κοινοβουλευτική παρουσία.

Στο συνέδριο του Ρεύματος συμμετείχαν 348 σύνεδροι απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι εξέλεξαν νέα 41μελή Κεντρική Επιτροπή. Τα μέλη της Κ.Ε. είναι οι: Α. Αντωνιάδης, Ν. Βρυώνης, Μ. Γκίγκας, Κ. Δελημήτρος, Εύη Διαπούλη, Γ. Δούκας, Γ. Καλιντεράκης, Ν. Καλόγηρος, Γρ. Καλομοίρης, Α. Καλύβης, Π. Κατίκας, Κ. Κατσάμπης, Δ. Κοντός, Στ. Κυδωνάκης, Β. Λαμπρόπουλος, Στ. Λεουτσάκος, Ε. Μαγιάκης, Α. Μακρής, Εύα Μάντζαρη, Τ. Μαυρόπουλος, Μαρία Μήτση, Μ. Μπόλας, Τ. Ορφανίδης, Θ. Παπαδόπουλος, Χρ. Παπαδόπουλος, Βιβή Πασχάλη, Α. Πετράκος, Β. Πριμικίρης, Γ. Πρωτονοτάριος, Κ. Ρουμελιώτης, Ν. Σακούτης, Δέσποινα Σπανού, Δ. Στρατούλης, Κατερίνα Τολίκα, Α. Τόλιος, Στ. Τσίφτης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Α. Χιωτέλης, Ν. Χουντής, Στ. Χρυσαδάκος, Β. Ψαθάς.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο επικεφαλής του Ρεύματος αλλά και μέχρι πρότινος και της ΛΑ.Ε., Παναγιώτης Λαφαζάνης, δεν έθεσε υποψηφιότητα.

Καινούργιο και ευρύτερο…

Όπως γίνεται κατανοητό, στον συγκεκριμένο χώρο θα επιχειρηθεί μία επανεκκίνηση, μήπως και συγκροτηθεί ένα νέο σχήμα που θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της απλής αναλογικής των επόμενων εκλογών και κατορθώσει να μπει στη Βουλή. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως την προσεχή άνοιξη θα επιχειρηθεί ένα νέο κόμμα που θα είναι «καινούργιο και ευρύτερο». Αυτό σημαίνει ότι η παλιά γενιά θα περάσει στον πάγκο και στην εφεδρεία, και πως θα γίνει προσπάθεια συνεργασίας με άλλες όμορες δυνάμεις, αν βρεθούν, υπάρχουν και είναι πρόθυμες να ξεπεράσουν βέβαια, τον εγγενή σεχταρισμό που τις κατατρέχει.

Το όνομα του καθηγητή Οικονομικών, Κώστα Λαπαβίτσα, ακούγεται για την αρχηγία, αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλες προτάσεις. Θα είχε πάντως ένα ενδιαφέρον, στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, μία μονομαχία των οικονομολόγων Λαπαβίτσα – Βαρουβάκη…

Σχόλιο