Σκάνδαλο στις ΗΠΑ: Οι «φουσκωτοί» του Ερντογάν φυγαδεύτηκαν «νύχτα» από τις ΗΠΑ το 2017 γιατί έδειραν μέχρι και πράκτορες της προσωπικής ασφάλειας του Προέδρου Τραμπ!

ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΣΠΑΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΑΝ «ΝΥΧΤΑ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη των θυμάτων που γρονθοκοπήθηκαν από τους φουσκωτούς τους Ερντογάν στην επίσκεψη του στην Ουάσινγκτον το 2017. «Η επιχείρηση φυγάδευσης των Τούρκων πρακτόρων ήταν η πιο αστραπιαία που έχω δει στα 16 χρόνια υπηρεσίας» κατέθεσε πράκτορας της προσωπικής ασφάλειας του Προέδρου Τραμπ, αποκαλύπτοντας ότι οι Τούρκοι «διπλωμάτες» έσπασαν στο ξύλο μέλη της φρουράς του Προέδρου, για αυτό και φυγαδεύτηκαν άρον άρον για να μη συλληφθούν από τις αρχές.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αλλά και βίντεο και απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών την ώρα του συμβάντος, οι Τούρκοι πράκτορες ήταν εκτός ελέγχου, χτυπώντας αλύπητα, εκτός από διαδηλωτές, μέλη της φρουράς του Προέδρου και αστυνομικούς. Δύο Αμερικανοί διπλωμάτες, επτά μυστικοί πράκτορες, και τουλάχιστον ένας αστυνομικός μεταφέρθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο.

#Erdoğan’ın korumaları kavgaya karıştı https://t.co/gsi1iQ68Ye #amerikaninsesi pic.twitter.com/Jv3g5E7AVA
— Amerika’nın Sesi (@VOATurkish) May 17, 2017

«Σε κάποια στιγμή, γραβατωμένοι πράκτορες της ασφάλειας του Τσαβούσογλου σταμάτησαν το κομβόι και άρχισαν να γρονθοκοπούν απρόκλητα μια γυναίκα στη μέση του δρόμου», περιγράφεται στις καταθέσεις.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, μόλις έγινε αντιληπτό ότι οι φουσκωτοί έπρεπε να συλληφθούν, στήθηκε μια αστραπιαία επιχείρηση για τη φυγάδευση τους που

Αφήστε μια απάντηση