Στο 14,6% η αύξηση της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά το εννεάμηνο

Στο 14,6% η αύξηση της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά το εννεάμηνο

Όπως αναφέρει ο ΟΛΠ, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εννεαμήνου 2019, ο τομέας κρουαζιέρας για το λιμάνι του Πειραιά παρουσίασε αύξηση περίπου 14,6% σε σχέση με το 2018, ενώ άνοδο 18,2% σημείωσε το homeporting (αφίξεις-αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά) που έχει και τα μεγαλύτερα οφέλη για την εθνική οικονομία. Επισημαίνεται ότι και από τις προκρατήσεις για το 2020 και το 2021 η θετική τάση συνεχίζεται για το λιμάνι του Πειραιά.

Τα ξημερώματα της Κυριακής ένα ακόμη νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, το «SKY PRINCESS», το οποίο υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της Διοίκησης της ΟΛΠ ΑΕ και παρέδωσαν στον πλοίαρχο Cpt. Heikki Laakkonen τιμητική πλακέτα και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του πλοίου.

Το «SKY PRINCESS» έχει μήκος 330 μ., ζυγίζει 143.000 τόνους, χωρητικότητα 3.660 επιβατών, είναι το νεότερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου (Οκτώβριος 2019) και διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο και καινοτόμο υπάρχει στον τομέα της τεχνολογίας και διασκέδασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα (Ιούλιος 2019) το λιμάνι του Πειραιά απέσπασε τη διάκριση του καλύτερου λιμένος κρουαζιέρας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από τα βραβεία Mare Nostrum Awards (Medcruise).

Σχόλιο