Παυλόπουλος – Σούρλας αποκαθιστούν την ιστορική αδικία κατά των ηρώων μας και στέλνουν αυστηρό μήνυμα στην Αλβανία.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινίασε νωρίτερα σήμερα, στο Πολεμικό Μουσείο, την έκθεση με Προσωπικά Αντικείμενα από τους Προσωρινούς Τάφους Πεσόντων κατά το Έπος 1940-41 του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου στο Αλβανικό Μέτωπο.

Σε δήλωσή του, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε σε όλους εκείνους που έπεσαν στο Αλβανικό Μέτωπο, υπερασπιζόμενοι την Ελευθερία και τη Δημοκρατία απέναντι στον φασισμό και σημείωσε: «Δυστυχώς, μ’ ευθύνη της γείτονος Αλβανίας, πολλοί από αυτούς δεν βρήκαν τον τάφο που άρμοζε στην μεγάλη θυσία τους»:

Αποτίω φόρο τιμής στην Ιερή Μνήμη εκείνων που έπεσαν στο Αλβανικό Μέτωπο, υπερασπιζόμενοι την Ελευθερία και την Δημοκρατία απέναντι στον φασισμό.  Δυστυχώς, μ’ ευθύνη της γείτονος Αλβανίας, πολλοί από αυτούς δεν βρήκαν τον τάφο που άρμοζε στην μεγάλη Θυσία τους.  Είναι πια καιρός η Αλβανία, τώρα μάλιστα που φιλοδοξεί ν’ αποτελέσει μέλος της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, ν’ αλλάξει στάση.  Και είναι παρήγορο ότι αρχίζει να αλλάζει στάση, αρκεί αυτό να έχει οριστικώς αίσια έκβαση.  Οφείλουμε πολλά στον κ. Γιώργο Σούρλα γι’ αυτή την αποστολή, να βρουν οι Μεγάλοι Νεκροί του Αλβανικού Μετώπου τον τάφο που τους αρμόζει.  Γι’ αυτό και του εκφράζω, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θερμά συγχαρητήρια και καλή δύναμη στον αγώνα του, τον οποίο στηρίζω ανεπιφυλάκτως.

Σχόλιο