Κλειστό σχολείο στα Χανιά σε συμπαράσταση στη δασκάλα που δέχτηκε επίθεση από γονέα

Πατέρας μαθητή χτύπησε εκπαιδευτικό και την έστειλε στο νοσοκομείο

Δεν άνοιξε το 14ο Δημοτικό σχολείο Χανίων τη Δευτέρα (21/10) σε ένδειξη συμπαράστασης στην δασκάλα που δέχτηκε επίθεση από γονέα. Σύμφωνα με το «cretapost.gr», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε να κρατήσει κλειστό το σχολικό συγκρότημα τη συγκεκριμένη ημέρα, καθώς δικάστηκε η αυτόφωρη διαδικασία για το περιστατικό βίας.

Το απίστευτο συμβάν έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (18/10), όταν ο γονέας, που είναι σε διάσταση με την σύζυγό του, πήγε να πάρει το παιδί του και τελικά χτύπησε την εκπαιδευτικό, στέλνοντάς την στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων:

«Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας και τους δασκάλους του, ώστε να μπορούν να ασκούν αναπόσπαστα το λειτούργημα τους.

Οτιδήποτε λιγότερο, είναι απλά ανεπίτρεπτο.

Θεωρούμε αυτονόητη την συμμετοχή και την συμπαράσταση και των υπολοίπων γονέων του σχολείου μας προκειμένου να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο».

Πώς έγινε το περιστατικό

Το απόγευμα της Παρασκευής (18/10), μόλις είχε τελειώσει το ωράριο του ολοήμερου τμήματος στο συγκεκριμένο σχολείο, εμφανίστηκε ο πατέρας ενός μαθητή για να πάρει το παιδί του.

Η δασκάλα, που ήταν υπεύθυνη εκείνη την ώρα, γνώριζε πως λόγω του ότι ο γονέας είναι σε διάσταση με την σύζυγό του, υπάρχει δικαστική απόφαση που του επιβάλλει περιοριστικά μέτρα σε σχέση με το παιδί. Έτσι η εκπαιδευτικός αρνήθηκε να του επιτρέψει να παραλάβει τον μαθητή και τότε εκείνος βιαιοπράγησε εναντίον της.

Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία που έσπευσε στο σχολείο και συνέλαβε τον γονέα, ενώ η δασκάλα διεκομίσθη στο Νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις στην περιοχή της κεφαλής όπου και είχε δεχτεί τα χτυπήματα. Αμέσως μετά η εκπαιδευτικός πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα όπου και υπέβαλε μήνυση.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανώλης Μηλιαράκης, ο οποίος είπε στο «flashnews.gr» πως πρόκειται για απαράδεκτο περιστατικό ενώ τόνισε ότι το σχολείο ήταν ενημερωμένο για τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί με δικαστική απόφαση στον εν λόγω γονέα.

Πηγές: cretapost.gr, flashnews.gr

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού σχολείου Χανίων, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δασκάλους αλλά και διαμαρτυρίας και αφύπνισης προς την πολιτεία, αποφάσισε να κρατήσει κλειστό το σχολικό συγκρότημα την Δευτέρα 21/10 που θα δικαστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το περιστατικό βίας που έγινε στον χώρο του σχολείου μας την Παρασκευή 18/10 με θύμα μια Δασκάλα του σχολείου μας.

Σχόλιο