ΥΠΕΞ: Επιτέλους αντίδραση για την τουρκική εισβολή στη Συρία

Οι Τούρκοι αποδεικνύουν και πάλι ότι είναι «εξ επαγγέλματος» σφαγείς και εισβολείς. Εμείς, έστω μια δήλωση καταδίκης, ως κυβέρνηση, ως χώρα, δεν θα αρθρώσουμε; Τέτοια φοβία; https://t.co/rV4ufl9kHs— Anastasios Gkouriotis (@gkouriotis) October 10, 2019

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Η Ελλάδα συντάσσεται πλήρως με τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταδικάζει τη νέα μονομερή στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας σε έδαφος κυρίαρχου κράτους και την καλεί να θέσει άμεσα τέλος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη ΒΑ Συρία. Επιχειρήσεις που αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής και θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες υπό τα Ηνωμένα Έθνη για επίλυση της συριακής κρίσης», τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Και συνεχίζει:

«Αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών στο συριακό έδαφος και διά της βίας αλλοίωση των δημογραφικών δεδομένων, αποτελούν ευθεία παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ανακαλούν θλιβερότατες μνήμες. Επιπλέον, η Τουρκία καθίσταται υπεύθυνη ενώπιον της διεθνούς κοινότητας για τις δυνητικές ανθρωπιστικές συνέπειες της επιχείρησής της στη Συρία. Υπογραμμίζουμε ότι μια βιώσιμη λύση στη συριακή διαμάχη δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα».

Αφήστε μια απάντηση