Τουρκικές αγριότητες στην Συρία: «Ντρέπομαι», λέει άνδρας των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ

Ένα μέλος των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ που υπηρετούσε παράλληλα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΡ) υπό τη διεύθυνση των Κούρδων στη Συρία, δήλωσε την Τετάρτη στον Fox News ότι είδε απίστευτες αγριότητες από την πλευρά των Τούρκων στις επιθέσεις στην Συρία.

Παράλληλα, στρατιωτικές πηγές των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Συρία εκφράζουν φόβους ότι μετά τις επιθέσεις των Τούρκων θα καταφέρουν να ελευθερωθούν πολλοί τζιχαντιστές του ISIS.

«Αισθάνομαι ντροπή για πρώτη φορά στην καριέρα μου», δήλωσε ο απελπισμένος στρατιώτης, ο οποίος συμμετείχε στην εκπαίδευση των αυτοχθόνων δυνάμεων στη Συρία.

«Η Τουρκία δεν κάνει αυτό που συμφώνησε. Είναι φρικτό… Οι Κούρδοι τήρησαν κάθε συμφωνία [με τους Τούρκους]. Δεν υπήρχε καμία απειλή για τους Τούρκους – τίποτα – από αυτή την πλευρά των συνόρων», δήλωσε ο Αμερικανός στρατιώτης στο ξένο δίκτυο.

«Αυτή είναι η παραφροσύνη», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω τι εννοούμε όταν λέμε θηριωδίες, αλλά σίγουρα συμβαίνουν».

Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι είπαν στο Fox News ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέταξε τον στρατό να μην εμπλακεί στις τουρκικές επιθέσεις, αφού οι Κούρδοι ζήτησαν αεροπορική υποστήριξη.

Οι κουρδικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία φυλάσσουν τους χιλιάδες μαχητές της Ισλαμικής Πολιτείας (ISIS) που κρατούνται σε φυλακές, τώρα, χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ στην περιοχή. Το μέλος των Ειδικών Δυνάμεων δήλωσε ότι οι Κούρδοι δεν έχουν αφήσει τις θέσεις τους να φυλάσσουν τους κρατούμενους.

Τα αμερικανικά στρατεύματα δεν κάνουν «τίποτα», λέει η πηγή.

«Απλά κάθονται δίπλα και παρακολουθούν τις εξελίξεις», ενώ σύμφωνα με τα ξένα δίκτυα τα αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος στη Συρία και οι διοικητές τους «εκπλήσσονταν» από την απόφαση απόσυρσης του Trump την Κυριακή το βράδυ.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν στο Foxnews ότι οι Κούρδοι είναι πιο κοντά στη δυτική σκέψη: «Όμως είναι ντροπή. Απλά καθόμαστε και παρακολουθούμε. Είναι απαίσιο Αυτό δεν βοηθά στον αγώνα κατά του ISIS». Πολλοί από τους κρατούμενους του ISIS «θα είναι ελεύθεροι στις επόμενες μέρες και εβδομάδες», προέβλεψε η ίδια στρατιωτική πηγή.

Αφήστε μια απάντηση