Επίθεση φέρεται να δέχτηκε ο Λαφαζάνης με φτυσιές, σπρωξίματα και βρισιές – Δεν έχει γίνει καταγγελία στην Αστυνομία

Στόχος επίθεσης έγινε ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, το βράδυ της Τετάρτης στα Εξάρχεια. Η επίθεση έγινε γνωστή από ανάρτηση αναρχικών στον ιστότοπο Indymedia. Όπως γράφουν, χρεώνουν στο site Iskra συμφερόντων της ΛΑΕ, στοχοποίηση της τουρκικής μειονότητας τον Απρίλη του 2017 ενώ καταφέρονται στις πράξεις του ιδίου την περίοδο που ήταν υπουργός.

Σημειώνεται πως δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία στην ΕΛΑΣ.

Επίσης, σύμφωνα με το altsantiri.gr, ο ίδιος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διέψευσε την επίθεση, λέγοντας πως κάποιοι νεαροί απηύθυναν κάποιους υβριστικούς χαρακτηρισμούς αλλά ότι πρόκειται για ένα περιστατικό ανάξιο σχολιασμού.

Η ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στο Indymedia:

«Χτες Τετάρτη 09-10-2019 γύρω στις 23:00 στην οδό Στουρνάρη περπατούσε ο γνωστός αρχιρουφιάνος του κράτους και του κεφαλαίου, Π. Λαφαζάνης. Στα όσα ισχυρίζονται συνελεύσεις του αγώνα για το κόμμα του:

Μιλάμε για το κόμμα που πρωτοκλασάτα στελέχη του συμμετείχαν το ‘15 στην κυβέρνηση και στη διαχείριση των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών/ριών. Για το κόμμα που ο επί σειρά ετών αρχηγός του ήταν ο υπουργός και ο πολιτικά υπεύθυνος για τη δολοφονία των 4 εργατών στο κάτεργο-διυλιστήριο του Λάτση το ’15. Για το κόμμα που στήριξε ηθικά και πολιτικά τα εθνικιστικά συλλαλητήρια το ‘17-‘18 του κράτους (μέρους του, όχι όλου), της εκκλησίας και των φασιστών, τα οποία οδήγησαν σε επιθέσεις σε καταλήψεις.*

Να προσθέσουμε και την φασιστική στοχοποίηση τουρκικής μειονότητας από τη φυλλάδα του iskra.gr, τον Απρίλη του 2017, την ίδια στιγμή δηλαδή που οι σλαβομακεδόνες προλετάριοι της νότιας μακεδονίας δέχονταν τη βία ή την απειλή βίας σύσσωμου του εθνικού κορμού.

Απολογίζουμε ως λάθος μας, που η επίθεσή μας περιορίστηκε σε φτυσιές, σπρωξίματα και λεκτική αντιβία. Δίνουμε όρκο στον κόσμο του αγώνα ότι την επόμενη θα φύγει με φορείο.

Αλληλεγγύη στους μετανάστες/ριες και τις καταλήψεις

Αλληλεγγύη στη σλαβομακεδονική μειονότητα που το ελληνικό κράτος της απαγορεύει τόσο ωμά να μιλάει τη γλώσσα της

Να επιτεθούμε σε όλους τους καρ@@@δες που καταστέλλουν το σωματείο «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος & Μεθόδιος» και έχουν όνομα και επίθετο».

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση