Αιχμηρή ανάρτηση Κοτζιά για Δένδια: Λίγο αίσθημα ευθύνης δεν θα έβλαπτε…

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε μέσω ανάρτησής του ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τις δηλώσεις που έκανε ο νυν ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας σχετικά με την επίθεση της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία και τις προκλητικές κινήσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σημειώνεται ότι ο Νικος Δένδιας καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΡΤ δήλωσε ότι «κάνουν πολύ μεγάλο λάθος οι Τούρκοι γιατί διαβάζουν τον 21ο αιώνα με εγχειρίδιο ανάγνωσης του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα. Και καταλήγουν σε λάθος συμπεράσματα και σε λάθος κινήσεις», και για τις εξελίξεις στην Κύπρο με το «Γιαβούζ» είπε «αυτά τα οποία κάνει η Τουρκία είναι αστεία πράγματα, διότι εκεί που σκάβει ή που δοκιμάζει να σκάψει, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα».

Ο Νίκος Κοτζιάς σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν είχε βγάλει ανακοίνωση για την εισβολή της Τουρκίας αλλά και το ότι χαρακτήρισε “λάθος” την εισβολή αντί να την καταδικάσει. Επεσήμανε ακόμα ότι ο Νίκος Δένδιας υποβάθμισε την εισβολή της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, λέγοντας ότι εκεί που έγινε δεν υπάρχει αέριο.

“Λίγο αίσθημα ευθύνης δεν θα έβλαπτε” καταλήγει ο πρώην ΥΠΕΞ.

Αναλυτικά η ανάρτηση Κοτζιά:

“Ακόμα να βγάλει ελληνικό ΥΠΕΞ ανακοίνωση γιά εισβολή Τουρκίας σε Συρία β) Δένδιας αποκάλεσε σε ΕΡΤ εισβολή ως “ΛΑΘΟΣ” αντί να την καταδικάσει γ) Γελώντας υποβάθμισε εισβολή Τουρκίας σε ΑΟΖ Κύπρου, λέγοντας ότι εκεί που έγινε δεν έχει αέριο! Λίγο αίσθημα ευθυνης δεν θα έβλαπτε”.

Ακόμα να βγάλει ελληνικό ΥΠΕΞ ανακοίνωση γιά εισβολή Τουρκίας σε Συρία β) Δένδιας αποκάλεσε σε ΕΡΤ εισβολή ως “ΛΑΘΟΣ” αντί να την καταδικάσει γ) Γελώντας υποβάθμισε εισβολή Τουρκίας σε ΑΟΖ Κύπρου, λέγοντας ότι εκεί που έγινε δεν έχει αέριο! Λίγο αίσθημα ευθυνης δεν θα έβλαπτε
— Nikos Kotzias (@NikosKotzias) October 10, 2019

Αφήστε μια απάντηση