Παπαγγελόπουλος: Κάποιοι θα ντρέπονται να με δουν, ανοησίες οι καταθέσεις των δικαστικών

Παπαγγελόπουλος: Κάποιοι θα ντρέπονται να με δουν, ανοησίες οι καταθέσεις των δικαστικών

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης

Αποφασισμένος να αποκαλύψει, όπως ανέφερε τα πρόσωπα και τα ονόματα που βρίσκονται πίσω από την στοχοποίησή του εμφανίστηκε στη Βουλή ο πρώην αναπληρωτής Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Μου δίνεται η ευκαιρία να αποδείξω ποιοι είναι οι σκευωροί και ποιοι είναι οι συκοφάντες. Είμαι στενοχωρημένος, αλλά ταυτόχρονα νιώθω και τεράστια ανακούφιση. Εκτελείται σε βάρος μου οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ.Παπαγγελόπουλος.

«Θα μετατρέψω τους κατηγόρους μου σε κατηγορούμενους», είπε υποστηρίζοντας ότι υφίσταται πολιτική δίωξη από κύκλωμα «για να τον εκδικηθεί».

«Βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες εδώ και καιρό. Είμαι θεσμικός άνθρωπος και δεν έχω απαντήσει δημόσια. Όμως σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να απαντήσω ποιοι είναι οι σκευωροί και οι συκοφάντες.

«Έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Πολύ στεναχωρημένος και παράλληλα χαρά και ανακουφισμένος. Λυπημένος γιατί δεχόμαστε επικοινωνιακή και πρόστυχη στοχοποίηση. Είμαι στεναχωρημένος γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ΝΔ με αρχηγό τον Μητσοτάκη θα έχει προαποφασίσει την δίωξη εις βάρος μου. Μου είναι αδιανόητο ότι προδότες της παράταξης να εκβιάζουν και να απειλούν με νέα προδοσία προκειμένου να εκδικηθούν εμένα και τον Τσίπρα. Νιώθω χωρά γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να αντιπαραθέσω την αλήθεια στα χυδαία ψέματα», ανέφερε.

«Σήμερα και στην επιτροπή θα μάθει ο λαός άγνωστες πτυχές και θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενους. Εδώ που οδήγησαν τα πράγματα νοσηροί εγκέφαλοι είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ το συμφέρον πολιτικής και δικαιοσύνης. Να αποκαλύψω τους προτεργάτες και συνεννόχους με ονόματα και διεύθυνσης αυτής της εγκληματικής οργάνωσης που θέλει να συγκαλύψει τις ευθύνες της και να με εκδικηθεί», υποστήριξε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν πρόσωπα από διάφορους χώρους. Έχω συγκεντρώσει πλήθος δημοσιευμάτων που προαναγγέλουν την ποινική μου δίωξη. Επειδή όλοι οι σοβαροί νομικοί θεωρούν ότι η δίωξή μου είναι γελοία προσπαθούν να προκαλέσουν νέες έρευνες σε βάρος μου. Γράφουν σε εβδομαδιαίες εφημερίδες ή λένε σε εκπομπές χυδαία ψέματα. Επικαλούνται πρακτοριλίκια με παρακολουθούν δημοσιεύουν φωτογραφίες από κοινωνικές εκδηλώσεις ότι δήθεν στήνω σκευωρίες εκεί. Μα τι σόι σκευωρός είμαι όταν συγκεντρώνω συνεργάτες μου σε μαγαζί της Κηφισιάς όπου βρίσκονται και στελέχη της ΝΔ. Μάλλον δεν είμαι σκευωρός. Βλάκας είμαι».

«Ακούστε με, παραπέμψτε με, καταδικάστε με, αλλά ακούστε με», ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος και κατήγγειλε πως αναζητούν εναγωνίως ψευδομάρτυρες, ανέφερε. Έχουν την ελπίδα πως θα βρεθεί κάποιος αφελής.

«Δεν φθάνουν αυτά αναζητούν εναγωνίως και ψευδομάρτυρες ιδίως από τον χώρο της δικαιοσύνης για να συγκροτήσουν την εγκληματική τους οργάνωση.Για ποιο τεκλμήριο αθωότητας μιλάμε; Αυτό στην περίπτωσή μου ασελγούν βάναυσα. Για όλα φταίει ο Ρασπούτιν, ξυρίζουν τον Ρασπούτιν, στα κάγκελα ο Ρασπούτιν. Θα σας τα πω όλα. Όχι σήμερα. Σήμερα μόνο επιγραφές θα σας πω.Τα στοιχεία όταν ξεκινήσει η προανακριτική θα τα πάω στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την προστασία μου. Εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα. Δεν είχα ούτε έχω φιλοδοξίες. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι είμαι απλός και ήσυχος άνθρωπος αλλά ξέρουν ότι θα συγκρουστώ αν θεωρήσω ότι απειλούμαι. Αλήθεια αν ήμουν σκευωρός δεν θα αναζητούσα την ασυλία μου. Ο Τσίπρας δεν θα με προστάτευε λίγο;»

«Έχω όλα τα στοιχεία και θα τα καταθέσω στην προκαταρκτική. Αλλά θα τα πάω και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και θα ζητήσω την προστασία» προειδοποίησε,  ενώ ανέφερε πως δεν άκουσε κανένα στοιχείο εναντίον του από τους δικαστικούς που τον καταγγέλλουν, αλλά μόνο εκθέσεις ιδεών. Παράλληλα, υποστήριξε πως δεν μπορεί να καταγγέλλεται για ηθική αυτουργία.

Ως απόδειξη αναφέρθηκε στις  μηνύσεις πολιτικών αρχηγών που δεν αναφέρονται στο όνομά του συγκεκριμένα, ή δεν στρέφονται εναντίον του, υποστηρίζοντας πως αυτό δείχνει πως δεν έχουν να του προσάψουν κάτι.

Επιτέθηκε δε στην Ελένη Ράικου, υποστηρίζοντας πως κατά την πρώτη της καταγγελία δεν είχε αναφερθεί στο όνομά του ως Ρασπούτιν, ούτε όταν παραιτήθηκε μετά τα δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου εναντίον της. Κάτι που σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο αποδεικνύει την αθωότητά του.

Σχόλιο