13ο Τουρνουά Σκραμπλ Θεσσαλονίκης: Το… γούρικο 13άρι των λέξεων


Όλα είναι …λέξεις αυτό το Σαββατοκύριακο, στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιείται η πιο δημοφιλής και πολυπληθέστερη γιορτή λεξιγνωσίας στην Ελλάδα, το 13ο Τουρνουά Σκραμπλ Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και του κεντρικού Δήμου.

«Φέτος θα πετύχουμε για τέταρτη συνεχή φορά, τριψήφιο αριθμό συμμετοχών, αφού ήδη ξεπεράσαμε τις εκατό», δήλωσε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Σκραμπλ Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Θ.) Μπάμπης Τοπάλογλου.

«Το τουρνουά μας θα διεξαχθεί με το ελβετικό σύστημα, σε επτά γύρους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα παίξουν και στους επτά γύρους, απλώς καθώς προχωρούν οι αγώνες, οι νικητές παίζουν με τους νικητές και διαμορφώνεται μια εσωτερική βαθμολογία. Το πρώτο βραβείο θα πάρει αυτός που θα τερματίσει αήττητος ή θα έχει τις λιγότερες ήττες», εξήγησε η γενική γραμματέας του Ο.Σ.Θ. και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας Εύη Μητρούση.

Παίζουν με τις λέξεις και τη διαφορετική έννοια που μπορεί να δώσει σ΄ αυτές ένα επιπλέον γράμμα. Παίζουν με τον χρόνο, ο οποίος τους… πιέζει. Παίζουν με την στατιστική και τις πιθανότητες, καθώς εκεί βασίζεται η στρατηγική την οποία θα εφαρμόσουν. Παίζουν με τους αριθμούς, αφού οι περισσότεροι πόντοι είναι αυτοί που στο τέλος θα δώσουν τη νίκη…

Όλες οι παραπάνω είναι οι παράμετροι που θα πρέπει να γνωρίζει ένας παίκτης που ασχολείται με το σκραμπλ, το επιτραπέζιο παιχνίδι λέξεων που στα περίπου 70 χρόνια που κυκλοφορεί, δεν έχει μπει απλώς σε σπίτια, αλλά έχει αποτελέσει αφορμή για να ιδρυθούν σε όλο τον κόσμο όμιλοι, που το έχουν στο επίκεντρο.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *