Ελλαδα

Σλοβενία: Θρύλοι και μύθοι στον “Δρόμο των κάστρων”


Σελίδες παραμυθιών θα “ζωντανέψουν” μέσα από ένα φιλόδοξο – όπως το χαρακτηρίζουν οι συμμετέχοντες σ’ αυτό – εγχείρημα που τοποθετεί τα κάστρα σε πρωταγωνιστικό ρόλο για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Σλοβενίας και της Αυστρίας.
Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος Interreg και επιχειρεί να αξιοποιήσει τους θρύλους, τους μύθους και τα… μυστικά που “τυλίγουν” την ιστορία συνολικά 34 κάστρων (εννέα στη Σλοβενία και 25 στην Αυστρία), οι εκπρόσωποι των οποίων προχώρησαν στο πρώτο βήμα της υλοποίησης του συγκεκριμένου πρότζεκτ, με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας.
Το έργο, υπό τον τίτλο “Ο δρόμος των κάστρων”, έχει διάρκεια τριών ετών και αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή που καλύπτει και στις δύο χώρες.
Τα κάστρα και οι επαύλεις στη Σλοβενία που εντάχθηκαν στο έργο βρίσκονται στις περιοχές Μούρσκα Σόμποτα (Murska Sobota), Λεβάντα (Lendava), Γκραντ (Grad), Νέγκοβα (Negova), Ρακιτσάν (Rakican), Γκόρνα Ράντγκονα (Gornja Radgona), Πτούι (Ptuj), Όρμοζ (Ormoz), Βέλικα Νεντέλια (Velika Nedelja) και Σλοβένσκα Μπίστριτσα (Slovenska Bistrica).
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, προβλέπει τη συνεργασία των συμμετεχόντων σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και την από κοινού δραστηριοποίησή τους για την προσέλκυση επισκεπτών.
Επικεφαλής εταίρος από τη Σλοβενία είναι το Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Ρακιτσάν από την πόλη Μούρσκα Σόμποτα, όπου υπεγράφη η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων στο έργο. Ο διευθυντής του Κέντρου, Ρόμπερτ Τσέλετς δήλωσε ότι, στον “Δρόμο των κάστρων” μπορούν – μελλοντικά – να ενταχθούν και νέα μέλη. 
 

Πηγή φωτογραφίας: slovenia.info

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *