Ελλαδα

Περισσότερο προσεκτικοί στη διαχείριση των χρημάτων τους οι Ρουμάνοι


Μόλις το 1% των Ρουμάνων θα απευθυνθεί σε οικονομικό σύμβουλο για να κατανοήσει καλύτερα τη “δομή” του προσωπικού του προϋπολογισμού και τα “μυστικά” σημεία στα οποία πρέπει να δώσει μεγαλύτερη σημασία για να μην βρεθεί με άδειες…τσέπες, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την έρευνα “βαρόμετρο” που διεξήγαγε τον περασμένο Ιανουάριο, η Reveal Marketing Research.
Ο ανδρικός πληθυσμός, σε ποσοστό 55%, δήλωσε ότι διαχειρίζεται τον προσωπικό του προϋπολογισμό δίχως καμία “παρέμβαση” είτε οικογενειακή είτε φιλική. Ταυτόχρονα, όταν αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, το 65% των Ρουμάνων υποστηρίζουν ότι είναι πιο προσεκτικοί για το πώς διαχειρίζονται τα έσοδα και τις δαπάνες τους και το 30% των ερωτηθέντων είναι διατεθειμένο να αλλάξει τη θέση εργασίας που κατέχει. Η αναζήτηση και λήψη δανείου είναι λύση μόνο για το 37% των πολιτών. Το 22% θα ζητήσει χρήματα από τους φίλους του.
Οι γυναίκες είναι περισσότερο ευρηματικές και δεκτικές στο να βρουν πρόσθετες δραστηριότητες για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους. Το 35% των γυναικών δήλωσαν ότι θα αναζητούσαν δεύτερη δουλειά, ακόμη κι αν δεν είναι στο αντικείμενο που επιθυμούν, ενώ μόλις το 25% των ανδρών είναι πρόθυμο να κάνει μία προσπάθεια για την εύρεση τρόπου ενίσχυσης του εισοδήματος που διαθέτει.
Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι στο τρέχον έτος, εννέα στους δέκα Ρουμάνους δήλωσαν πως θα είναι πιο προσεκτικοί στη διαχείριση των οικονομικών τους. 
Η έρευνα διεξήχθη από τη Reveal Marketing Research, τον περασμένο Ιανουάριο, σε εθνικό επίπεδο και σε δείγμα 800 ατόμων ηλικίας 16 – 54 ετών.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *