Ελλαδα

Ανακαλύψτε τα 178 φιλμ που θα δούμε στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης


Από τον Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο

 

 

Το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (1-10/3) βρίσκεται λίγες εβδομάδες μακριά και αποκαλύπτει όλους του τίτλους του φετινού του προγράμματος. Η διοργάνωση σηκώνει αυλαία με το ντοκιμαντέρ «Μαριάν & Λέοναρντ: Λόγια αγάπης» του Νικ Μπρούμφιλντ για τη σχέση του αμίμητου Λέοναρντ Κοέν με τη μούσα του Μαριάν Ιλέν, ενώ ολοκληρώνεται με το «Maiden» του Άλεξ Χολμς, το οποίο ξετυλίγει το χρονικό ενός παράτολμου θαλάσσιου άθλου γένους θηλυκού.

 

Μαθαίνουμε όλους τους τίτλους του διεθνούς διαγωνιστικού και του ελληνικού προγράμματος που απαρτίζεται από 50 ντοκιμαντέρ. Ακόμη, εκτός από την carte blanche στον οσκαρικό Λούι Ψυχογιό, το αφιέρωμα με επίκεντρο τα ζώα και την επιλογή 7 επίκαιρων ντοκιμαντέρ, το φεστιβάλ μας επιφυλάσσει εκλεκτά αφιερώματα για το έργο του Κινέζου Γουάνγκ Μπινκ, τον Αυστριακό καλλιτέχνη Γκούσταβ Ντόιτς, και τη γραφειοκρατία στην ενότητα «Σε μια κόλλα χαρτί».

 

Τέλος, όπως συμβαίνει και στο φεστιβάλ του Νοεμβρίου, η διοργάνωση καλωσορίζει το διαγωνιστικό τμήμα ντοκιμαντέρ εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) το οποίο φιλοξενείται στο Μουσείο Φωτογραφίας.

 

ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *