Ελλαδα

Π. Σκουρλέτης: Η Αριστερά δεν ήταν παρένθεση, ήταν εκείνη που άλλαξε το ρου της ιστορίας


Στα τέσσερα χρόνια πυκνού πολιτικού χρόνου, γεμάτου εξελίξεων για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αναφέρθηκε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος ήταν ο βασικός ομιλητής στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου.

Η εκδήλωση που άλλωστε είχε ως θέμα «Τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και απολογισμός του έργου μας» έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Σκουρλέτη να αναπτύξει τις πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής όπως αυτή διαμορφώθηκε από τον Ιανουάριο του 2015 έως και σήμερα αλλά και να δώσει το στίγμα όσων αναμένεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση έως τη λήξη της συνταγματικής της θητείας τον Οκτώβρη του 2019.

Ο Πάνος Σκουρλέτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις σημαντικές αλλαγές που σηματοδότησε για την κοινωνία το τέλος της μακράς περιόδου της υπαγωγής της χώρας στα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους είπε «το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς δεν είναι σαν τις άλλες, οι σκέψεις και οι ελπίδες μας φέτος -μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης- μπορούμε να πούμε όταν πατάνε περισσότερο στην πραγματικότητα».

Ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι, επεσήμανε -μεταξύ άλλων- ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ «έχει ανοίξει ένας δρόμος που μας οδηγεί μακριά από τις πολιτικές λιτότητας, φέτος είναι μια επέτειος για συμπεράσματα και σκέψεις, για αναστοχασμός και για ένα νέο ξεκίνημα».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε σε ένα γεγονός που η αξία του ξεπερνά τη συγκυρία» είπε και χαρακτήρισε πατριωτική στάση ευθύνης της κυβέρνησης να φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών όταν όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν είχαν το θάρρος να λύσουν το πρόβλημα». Ο κ. Σκουρλέτης, με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο υπεραμύνθηκε του δικαιώματος των πολιτών να διαδηλώνουν την αντίθεση τους «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τις συγκεντρώσεις των πολιτών. Έχουμε πρόβλημα όταν οι ανεύθυνες πολιτικές δυνάμεις κρύβονται, σε ένα θέμα που έχει περιθωριοποιήσει τη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε στη ΝΔ και τη σημερινή της ηγεσία, θυμίζοντας την πάγια θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύνθετη ονομασία. «Δεν έχει κανένας το δικαίωμα όταν αναφέρεται στην Αριστερά να λέει ότι είναι λιγότερο πατριώτες» υπογράμμισε με ένταση ο κ. Σκουρλέτης υπενθυμίζοντας τους αγώνες της Αριστεράς.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφοντας τις βασικές πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών επανέλαβε πως το αποτέλεσμα της θα αποτυπωθεί άμεσα στη Βόρειο Ελλάδα καθώς η Θεσσαλονίκη θα αποτελεί το κέντρο αναφοράς, το βασικό λιμάνι των Βαλκανίων.

Τα θετικά σημεία της Συμφωνίας είναι εκείνα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν αποδέχεται τη δημόσια συζήτηση με τον πρωθυπουργό, εκτίμησε ο κ. Σκουρλέτης.

Μάλιστα επιτέθηκε με σφοδρότητα στην αξιωματική αντιπολίτευση για όσα έχουν ειπωθεί περί αποστατών βουλευτών. «Μιλούν για αποστάτες εκείνοι που αποστάτησαν από τις πολιτικές τους θέσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε πως με αυτή τη ρητορική ανοίγουν το δρόμο για την ενίσχυση της Ακροδεξιάς. «Είναι μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει η νέα ηγεσία της ΝΔ, γιατί η παράταξη – μεταπολιτευτικά- πήρε σαφείς αποστάσεις από την Ακροδεξιά».

Επικριτικός ήταν στην ομιλία του ο κ. Σκουρλέτης και για τη στάση της κας Γεννηματά την οποία κάλεσε να πάρει θέση απέναντι στη Συμφωνία.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *