Μορφέσης: «Λύση στη στέγαση των εθνικών ομάδων το 2019»


H ελληνική υδατοσφαίριση αποχαιρέτησε μία χρονιά με πολλές διακρίσεις και πλήθος μεταλλίων. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης, οδήγησε την εθνική ομάδα γυναικών στο χρυσό μετάλλιο στο Europa Cup και κυρίως στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στο Βελιγράδι, η εθνική ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, δείχνοντας ότι τα νεαρά κορίτσια μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον. Η ιστοσελίδα της ΚΟΕ φιλοξένησε τις ευχές του Γιώργου Μορφέση για το 2019, με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό να ζητά ως… δώρο «να δοθεί μια λύση στο χρόνιο πρόβλημα της στέγασης των Εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης».

 

Συγκεκριμένα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης, έκανε τον δικό του απολογισμό για το 2018 δίνοντας τις ευχές του για το 2019: «Το 2018 για την υδατοσφαίριση ήταν μια εκπληκτική χρονια. Κατακτήσαμε 7 μετάλλια σε κορυφαίες διοργανώσεις με τις Εθνικές ομάδες Ανδρών, Γυναικών, Νέων Ανδρών, ΕΦήβων και Νεανίδων. Επίσης, τεράστια επιτυχία αποτελεί η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τον Ολυμπιακό. Εύχομαι για την καινούργια χρονιά, σε όλο τον φίλαθλο κόσμο, αλλά και σε όλους που συνέβαλαν για αυτές τις επιτυχίες, να έχουν υγεία πνευματική και σωματική, καθώς και να συνεχίσουν να προσπαθούν, με το ίδιο πάθος, ξεκινώντας από το μηδέν. Εύχομαι να τιμήσουμε και το 2019 τη χώρα μας στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή υδατοσφαίριση. Επίσης, εύχομαι επιτέλους να υπάρξει βούληση από τους υπεύθυνους φορείς της αθλητικής και πολιτικής ηγεσίας, για να δοθεί μια λύση στο χρόνιο πρόβλημα της στέγασης των Εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης».

 

Με τη σειρά του, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Νεανίδων, Κώστας Δήμου, δήλωσε: «Η χρονιά που φεύγει ήταν πολύ πετυχημένη για την Ελληνική υδατοσφαίριση, με πολλές διακρίσεις σε συλλογικό και Εθνικό επίπεδο. Οι επιτυχίες αυτές μας δίνουν δύναμη για το 2019, όπου ελπίζω να επαναληφθούν τα κατορθώματα σε όλα τα αθλήματα. Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο, καθώς και αθλητικές επιτυχίες και ευημερία στο χώρο του υγρού στίβου».

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *